Ψηφιακή δερματοσκόπηση: Η νέα μέθοδος στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Ψηφιακή δερματοσκόπηση: Η νέα μέθοδος στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις καλοήθεις από τις κακοήθεις βλάβες και να επιλέξουμε την πρέπουσα μέθοδο αφαίρεσης.

Η ψηφιακή δερματοσκόπιση είναι η νεότερη μέθοδος να διακρίνουμε τις βλάβες του δέρματος, να εξετάσουμε σπίλους και κάθε είδους ελιές, ξεχωρίζοντας καλοήθεις από καοήθεις αλλοιώσεις, προκειμένου να προχωρήσουμε στην κατάλληλη μέθοδο προστασίας ή και αφαίρεσης.

Η δερματοσκόπηση γίνεται στο δερματολόγο με τη βοήθεια του δερματοσκόπιο που έχει αντικαταστήσει πια τα παλιότερα μέσα, προσφέροντας μεγαλύτερη ευκρίνεια στον υπολογιστή και έχει συμβάλλει στη μείωση της θνητότητας από το μελάνωμα μιας και πλέον μπορούν οι γιατροί μας να εξετάσουν σε βάθος τα επιμέρους χαρακτηριστικά μιας ανησυχητικής λεπτομέρειας. Με τη βοήθεια ειδικής φωτογραφικής μηχανής κι ενός ειδικού λογισμικού ο δερματολόγος μπορεί πια να διακρίνει τις όποιες κακοήθειες ή όχι στο δέρμα μας.

Όλες οι ελιές και οι πιο μικροί ακόμη σπίλοι χαρτογραφούνται και μεγεθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό- ενώ χαρτογραφούνται και μπαίνουν στο προσωπικό αρχείο του ασθενούς. Η εξέταση πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο.

Σε κάποιες από τις ελιές. Η συγκεκριμένη εξέταση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Για τη σωστή αξιολόγηση των δερματοσκοπικών εικόνων απαιτείται να αποκτήσει κανείς την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία. Εν όψει καλοκαιριού βέβαια, αυτό που μπορούμε πλέον να κάνουμε εμείς είναι να προστατευόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη οπωσδήποτε 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο με ανανέωσή του κάθε δύο ώρες επιβάλλεται.

Άλλωστε, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Διαβάστε ακόμη:

Μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα των δοντιών μας;

Βελτιώστε την υγεία σας με μικρές και μεγάλες απολαύσεις