5 τρόποι για να αποφύγετε την ουρολοίμωξη μετά την σεξουαλική πράξη

5 τρόποι για να αποφύγετε την ουρολοίμωξη μετά την σεξουαλική πράξη

Το ξέρετε πώς πάει συνήθως, βρίσκεις έναν νέο σύντροφο, κάνετε σεξ, η κύστη σου σε πεθαίνει, πας στον γιατρό, κάνεις θεραπεία. Οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης είναι το πλέον συχνό φαινόμενο που προκαλείται από το σεξ και τις περισσότερες φορές η λύση είναι μία και απλή: πολύ, πολύ, πολύ νερό, ώστε να καθαρίσει η κύστη. Ωστόσο, υπάρχουν 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μείνετε μακριά από τα μικρόβια:

1. Γυναίκα από πάνω: Οι στάσεις που πιέζουν την λεκάνη ή την ουρήθρα σας, όπως η ιεραποστολική, μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο και να μεγαλώσουν το ρίσκο λοίμωξης.
2. Πηγαίνετε στο μπάνιο πριν και μετά το σεξ: Κατά τη διάρκεια του σεξ τα βακτήρια μπορούν να μπουν μέσω της πίεσης στην ουρήθρα σας. Με την ούρηση θα τα διώξετε μακριά.
3. Μην κρατιέστε: Μια γεμάτη κύστη δημιουργεί το τέλειο ζεστό και υγρό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων, για αυτό πρέπει να πηγαίνετε «προς νερού σας» τουλάχιστον κάθε 4 ώρες.
4. Σκούπισμα από μπρος προς τα πίσω: Δεν θέλετε αυτά τα μικρόβια να μπουν στην ουρήθρα και την κύστη σας.
5. Κομμένα τα περίεργα στρινγκ: Επιλέξτε βαμβακερά εσώρουχα, που αναπνέουν και κρατάνε μακριά την υγρασία από την ευαίσθητη περιοχή.