Πονοκέφαλος, αυτός ο άγνωστος

Πονοκέφαλος, αυτός ο άγνωστος

4 απρόσμενες αιτίες του ενοχλητικού πόνου

Εάν κι εσείς υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι, υπάρχει περίπτωση ο πονοκέφαλός σας να οφείλεται σε συνήθειες της καθημερινότητας που φαίνονται άκακες. Ευτυχώς, αν σε αυτές οφείλεται ο πόνος, είναι εύκολο να τις αποφύγουμε, αρκεί να τις εντοπίσουμε.

1) Το τηλέφωνο
Εάν κι εσείς μιλάτε έχοντάς το στερεωμένο μεταξύ ώμου και κεφαλιού σας είναι πολύ πιθανό να επιβαρύνετε την κατάσταση. Μένοντας σε αυτή την στάση για πάνω από 1 με 2 λεπτά, μπορεί αν δημιουργήσετε τράβηγμα τον λαιμό σας, το οποίο, στη συνέχεια, είναι υπεύθυνο για τον πονοκέφαλο. Όποτε μπορείτε, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας ή και την ανοιχτή ακρόαση.

2) Η καρέκλα σας
Οι περισσότερες καρέκλες είναι φτιαγμένες για ανθρώπους που το ύψος τους είναι γύρω στο 1,70 m. Εάν η καρέκλα στο γραφείο σας, είναι πολύ μεγάλη, μπορεί αν μην στηρίζει σωστά την πλάτη σας και να δημιουργεί τραβήγματα και έντονη κεφαλαλγία.

3) Ο καφές
Εάν καθημερινά καταναλώνετε μίνιμουμ 500 ml καφέ, η έλλειψη, η ακόμα και η μείωση της ποσότητας αυτής μπορεί να σας δημιουργήσει πονοκέφαλο ως στερητικό σύνδρομο.

4) Ο ύπνος
Και μάλιστα, ο πολύς ύπνος. Αργίες και μέρες που μπορούμε να κοιμηθούμε μέχρι αργά μπορούν να αλλάξουν τους βιολογικούς ρυθμούς μας, με αποτέλεσμα την μεταβολή των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ημικρανιών.

Διαβάστε ακόμα:
Ποιες καθημερινές συνήθειες μας γερνούν γρηγορότερα;
3 "εχθροί" του σώματος και πώς θα τους αντιμετωπίσετε!
Αυτές είναι οι 4 τροφές για super όραση