Tι είναι το «οδοντικό lifting αντιγήρανσης»

Tι είναι το «οδοντικό lifting αντιγήρανσης»

Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Tι είναι: Πρόκειται για μια επέμβαση αισθητικής οδοντιατρικής η οποία στηρίζεται στο νέο σχεδιασμό του χαμόγελου ενός υποψήφιου, με στόχο την πρόληψη ή την αντιμετώπιση των φυσικών αλλαγών που υφίστανται τόσο το πρόσωπο, όσο και τα δόντια που το στηρίζουν από το γήρας.

Ενδείξεις :
Σαρκώδη χείλη χωρίς εμφυτεύματα.
Τόσο το άνω όσο και το κάτω χείλος στηρίζονται από τα δόντια. Όταν τα μπροστινά δόντια έχουν χάσει το μήκος τους λόγω αποτριβών της αδαμαντίνης, τότε το περίγραμμα των χειλέων αλλάζει. Με το dental face lift και την κατασκευή των νέων ελβετικών όψεων πορσελάνης, που δεν απαιτούν τρόχισμα στο απαιτούμενο πάχος και μήκος, μπορούμε να αυξήσουμε μόνιμα τον όγκο τους. Ο αριθμός των όψεων εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης.

Λείανση των γραμμών.
Οι καπνιστές αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των αντιαισθητικών λεπτών γραμμών στο άνω χείλος. Αυτές οι γραμμές μπορούν να μειωθούν διορθώνοντας το περίγραμμα των ούλων εσωτερικά του χείλους με Co2 laser και ουλοπλαστική και κατασκευάζοντας veneers πορσελάνης στο ανάλογο πάχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα δόντια φαίνονται χονδρά. Εάν φυσικά το χαμόγελο είναι τέλειο, ζητάμε λύση του προβλήματος στον πλαστικό χειρουργό. Ταυτόχρονα, οι ρινοχειλικές αύλακες μπορούν να μειωθούν, επαναφέροντας τα δόντια στην αρχική τους κατάσταση και «φουσκώνοντάς» τα στην περιοχή των προγομφίων και γομφίων «πίσω δόντια».

Έμφαση στα ζυγωματικά.
Στο οβάλ σχήμα προσώπου, όταν τα μάγουλα είναι έντονα και εφόσον υπάρχουν φρονιμίτες συνήθως προτείνεται η εξαγωγή τους. Αυτό βοηθά ώστε να «μπουν» οι παρειές πιο μέσα, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο έντονα τα ζυγωματικά.

Συνοστεωμένα πρόσωπα ανορεξικών μοντέλων.
Η νευρική ανορεξία έχει αντίκτυπο τόσο στα δόντια όσο και στο πρόσωπο. Ένα υπερβολικά λεπτό πρόσωπο με φθορές λόγω των οξέων στην αδαμαντίνη, αποκαθίσταται με το dental face lift και την χρήση veneers ή ολοκεραμικών στεφανιών «γεμίζοντας» ταυτόχρονα το πρόσωπο.


Νεανικό χαμόγελο.
Τόσο το χρώμα, όσο και το μήκος ενός δοντιού προσδιορίζει την ηλικία μας.
Τα δόντια σκουραίνουν είτε λόγω χρωστικών είτε παθολογικά λόγω φαρμάκων. Η επαναφορά τους στο λευκό με την βοήθεια του KTP laser χαρίζει νεότητα στο χαμόγελο. Παράλληλα, η διόρθωση των αποτριβών στις κοπτικές επιφάνειες «τα δόντια φαίνονται πιο κοντά και μονοχρωματικά» με την προσθήκη διαφανειών, επαναφέρει το χαμόγελο στην αρχική του κατάσταση.

Συμπλήρωση ελλειπόντων δοντιών.
Όταν λείπει ένα δόντι, αυτό που δημιουργείται, είναι προβλήματα σύγκλεισης, περιοδοντίτιδα στην περιοχή και παράλληλα ελλιπής στήριξη των μυών του προσώπου. Η συμπλήρωσή τους γίνεται, είτε με επώνυμα εμφυτεύματα, είτε με γέφυρες ζιρκονίου πορσελάνης σχεδιασμένες ώστε να εξυπηρετούν έναν από τους παραπάνω σκοπούς του dental face lift.

Επαναφορά της κάθετης διάστασης στην σωστή της θέση.
Με τα χρόνια η « κάθετη διάσταση» δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο κλείνουν οι γνάθοι μας, «βυθίζεται» λόγω της φθοράς των πίσω δοντιών. Το «ανέβασμα» της άρθρωσης στο φυσιολογικό με στεφάνες « θήκες», επαναφέρει τους μύες του προσώπου και το δέρμα στη σωστή τους θέση επανασχεδιάζοντας το περίγραμμα του προσώπου.

Βασικά όπλα για ένα επιτυχημένο dental face lift είναι οι γνώσεις και η εμπειρία του γιατρού, εκπαιδευμένο μάτι, σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά, και ένας καλλιτέχνης κεραμίστας οδοντοτεχνίτης.