Αλλάξτε συνήθειες, γίνετε πιο υγιείς (μέρος δεύτερο)

Αλλάξτε συνήθειες, γίνετε  πιο υγιείς (μέρος δεύτερο)

Πρόληψη, σωστή διατροφή, καλή φυσική κατάσταση. 

Συνεχίστε την προσπάθεια σας να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής με μερικές , ακόμα, απλές συμβουλές.

5. Περάσατε ένα βράδυ κάνοντας κατάχρηση στο αλκοόλ; Φάτε σπαράγγια για να προστατεύσετε το συκώτι σας. Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν Κορεάτες επιστήμονες, όταν έβαλαν σε ανθρώπινο συκώτι απόσταγμα από σπαράγγια, το απόσταγμα κατέστειλε τις ελεύθερες ρίζες και υπερδιπλασίασε την αποτελεσματικότητα των δύο ενζύμων που είναι υπεύθυνα για το μεταβολισμό του αλκοόλ.

6. Ακούτε το ποδοβολητό σας όταν τρέχετε; Σύντομα θα ακούσετε και τη φωνή του ορθοπεδικού! Το βαρύ και θορυβώδες πάτημα προέρχεται από κακή φυσική κατάσταση. Τρέξτε κάνοντας γρήγορες και ανάλαφρες εναλλαγές βηματισμού, κοντά στο έδαφος, ακουμπώντας τις μύτες και σπρώχνοντας με το πέλμα.

7. Καταναλώνετε ολικής άλεσης ψωμί και όχι σίτου. Το πρώτο, σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές, έκανε αυτούς που το κατανάλωναν να αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι, ακόμα και οκτώ ώρες μετά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Το δεύτερο, είναι συχνά άσπρο ψωμί βαμμένο με μελάσα για να φαίνεται σκούρο.

8. Πλυθείτε καλά, στεγνώστε σχολαστικά. Έπειτα από το ντους, στεγνώστε πρώτα το κεφάλι και το λαιμό σας. Θα ελαττώσετε τις πιθανότητες να κρυολογήσετε ή να αρρωστήσετε από κάποιο μικρόβιο που υπάρχει στο μπάνιο.