Πίνετε καφέ, μειώνει ακόμα και τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού!

Πίνετε καφέ, μειώνει ακόμα και τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού!

Δείτε τους τέσσερις  λόγους που ο καφές κάνει καλό 

Πραγματικά θα εκπλαγείτε από τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει η κατανάλωση καφέ. Συνήθως τον πίνετε για να «ανοίξει το μάτι» ή πάλι κάποιοι τον αποφεύγετε για το… καλό των νεύρων σας. Στην πραγματικότητα όμως ο καφές μπορεί να κάνει πολύ καλό στην υγεία σας και πρόκειται για αποτελέσματα ερευνών μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού, που το αποδεικνύουν αυτό.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου διαπίστωσε ότι τα άτομα που πίνουν καφέ σε τακτική βάση, είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 400.000 ανθρώπους όλων των ηλικιών και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στα πολλά αντιοξειδωτικά που έχει ο καφές.

Πρόληψη ασθενειών: Σε μια μελέτη που έγινε από το Χάρβαρντ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ενός έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να ωφελήσει την υγεία. Πχ. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη, η ανάπτυξη της νόσου του Πάρκινσον θα μπορούσε να μειωθεί κατά 80% και ο κίνδυνος του καρκίνου του παχέος εντέρου θα μπορούσε να μειωθεί κατά 25%. Οι γυναίκες που κατανάλωσαν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα για καρκίνο του μαστού κατά 40%.

Γνωστική λειτουργία: Πίνοντας καφέ σε τακτική βάση μπορεί πραγματικά να βοηθήσετε τις γνωστικές σας ικανότητες. Ερευνητές στην Καλιφόρνια πραγματοποίησαν τεστ μνήμης και τεστ γνωστικής ικανότητας σε άτομα πριν και μετά την κατανάλωση καφέ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ειδικά οι γυναίκες επωφελήθηκαν από την τακτική κατανάλωση καφέ. Μπορούσαν να επιλύσουν πιο εύκολα τα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούσαν.

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής της Σεούλ, διαπιστώθηκε ότι οι πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να μειωθούν με τον καφέ σε ποσοστό 25% στις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

Τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό μας; Υπάρχουν και η Νίκη Κάρτσωνα σας τις αποκαλύπτει

Απίστευτο: Μάθετε πώς οι... σαγιονάρες μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας!