Προβλήματα με τον ύπνο: Μήπως φταίει το μαξιλάρι σας;

Προβλήματα με τον ύπνο: Μήπως φταίει το μαξιλάρι σας;

Κι όμως, μπορεί να είναι αυτός ο λόγος που νιώθετε συνέχεια κουρασμένη

Ακόμα κι αν έχετε το καλύτερο, ορθοπεδικό στρώμα, μπορεί να μην καταφέρνετε ποτέ να ξεκουραστείτε επαρκώς και γι' αυτό να φταίει το μαξιλάρι σας. Διαβάστε μερικούς από τους λόγους παρακάτω.

Το έχετε πάρα πολλά χρόνια
Μέσα στα παλιά μαξιλάρια μπορεί να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί στους οποίους ο οργανισμός μας δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις, όπως το συνάχι, τα μάτια που καίνε, το φτέρνισμα και ο βήχας. Καλό είναι κάθε δύο χρόνια περίπου να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας.

Είναι πολύ ψηλό
Ειδικά αν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα και το μαξιλάρι σας είναι πολύ ψηλό μπορεί, τελικά, ο λαιμός σας να βρίσκεται σε στραβή θέση με αποτέλεσμα να πονάνε οι ώμοι, το κεφάλι ή η πλάτη σας. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και σε περιπτωση που χρησιμοποιείτε πολλά μαξιλάρια. Επιλέξτε ένα που θα επιτρέπει στο κεφάλι σας να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με την σπονδυλική σας στήλη.

Είναι ορθοπεδικό από αφρολέξ
Μπορεί το αφρολέξ να είναι το τέλειο υλικό για τους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στα πούπουλα, το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να παγιδεύει την ζέστη που βγάζει το σώμα μας, κάνοντάς μας να ιδρώσουμε και να νιώσουμε άβολα.

Διαβάστε ακόμα:
Εσείς τι χρώμα χαμόγελο θα θέλατε να έχετε;
Πίνετε καφέ, μειώνει ακόμα και τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστού!
Γιατί οι αισιόδοξοι άνθρωποι διαχειρίζονται καλύτερα το στρες;