Τα παιδιά με υπέρβαρες μαμάδες πιο κοντά στο θάνατο πριν το 55ο έτος της ηλικίας τους

Τα παιδιά με υπέρβαρες μαμάδες πιο κοντά στο θάνατο πριν το 55ο έτος της ηλικίας τους

Δείτε πως επηρεάζει το υπερβολικό βάρος το αγέννητο παιδί

Παιδιά τα οποία γεννήθηκαν από υπέρβαρες μαμάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πριν την ηλικία των 55 ετών. Αυτά τα παιδιά έχουν επίσης 29% περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο για καρδιακή προσβολή, στηθάγχη και εγκεφαλικά επεισόδια.

Προγενέστερες μελέτες, επίσης, έχουν δείξει ότι τα μωρά που γεννήθηκαν από υπέρβαρες μαμάδες διατρέχουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας αλλά και του διαβήτη ενώ τώρα μια νέα έρευνα δείχνει ότι είναι πιθανό να πεθάνουν νέοι.

Μια θεωρία είναι ότι το υπερβολικό βάρος κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αλλαγές στον έλεγχο της όρεξης και του μεταβολισμού στο αγέννητο παιδί, οδηγώντας το σε μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων στη μετέπειτα ζωή του.

Η καθηγήτρια Rebecca Reynolds, του Κέντρου Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε: «Δεδομένου ότι η παχυσαρκία μεταξύ των εγκύων γυναικών αυξάνεται, μαζί με τα επίπεδα της παχυσαρκίας στο γενικό πληθυσμό, τα ευρήματά μας είναι μείζονος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία».

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Θηλασμός vs παχύσαρκα παιδιά

Ερευνα: Χορεύοντας τανγκό μπορείτε να απομακρύνετε τη νόσο του Πάρκινσον