Οι έγκυες που κάνουν ανθυγιεινές δίαιτες γεννούν παιδιά με κακή συμπεριφορά

Οι έγκυες που κάνουν ανθυγιεινές δίαιτες γεννούν παιδιά με κακή συμπεριφορά

 Δείτε τι διαπίστωσε σχετική έρευνα

Οι έγκυες μητέρες που πέφτουν στην παγίδα να κάνουν ανθυγιεινές δίαιτες προκειμένου να μην πάρουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους είναι πολύ πιθανό να έχουν παιδιά με προβλήματα στην συμπεριφορά τους, όπως αποκάλυψε μια νέα έρευνα.

Τα παιδιά που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες πρόχειρου φαγητού έχουν επίσης αυξημένα τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους ενώ είναι πιο ευαίσθητα στις επιθετικές εξάρσεις και στα ξεσπάσματα.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερες από 23.000 μητέρες και τα παιδιά τους ενώ η συγγραφέας της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Deakin, Felice Jacka είπε για τα αποτελέσματα της έρευνας: "Η διατροφή που δέχεται το παιδί όταν ακόμα βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας του συνδέεται άμεσα με την υγεία των παιδιών, όπως το κίνδυνο για μελλοντική καρδιοπάθεια ή διαβήτη. Ωστόσο αυτή η μελέτη για πρώτη φορά δείχνει ότι η διατροφή είναι εξίσου σημαντική και για την ψυχικά υγεία των παιδιών και αυτό είναι πλέον πιο σαφές από ποτέ".

Να σημειωθεί ότι συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και διαταραχής συμπεριφοράς καταγράφτηκαν σε παιδιά ηλικίας 18 μηνών, 3 ετών και 5 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Μήπως τα...καθαρά ρούχα σας αρρωσταίνουν;

Τα παιδιά με υπέρβαρες μαμάδες πιο κοντά στο θάνατο πριν το 55ο έτος της ηλικίας τους