Επιστήμονες… φωνάζουν: Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν οικογένεια πριν τα 35 τους.

Επιστήμονες… φωνάζουν: Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν οικογένεια πριν τα 35 τους.

Αφήστε στην άκρη την δικαιολογία της καριέρας

Κορυφαίοι ειδικοί για τη γονιμότητα τονίζουν την αναγκαιότητα δημιουργίας οικογένειας πριν το 35 έτος των γυναικών.

Γιατροί και ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο οικογενειακός προγραμματισμός δεν πρέπει να γίνεται μόνο για την αποφυγή της εγκυμοσύνης - πρέπει επίσης να ενημερώνονται οι γυναίκες και για τους κινδύνους της καθυστέρησης της μητρότητας .

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Newcastle αναφέρουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κατ 'ανάγκην την καριέρα τους ως δικαιολογία για να καθυστερήσουν τη μητρότητα .

Ο καθηγητής Mary Herbert , ένας από τους κορυφαίους στην αναπαραγωγή στη Βρετανία, δήλωσε : « Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι για τις γυναίκες να έχουν τα μωρά τους πριν το ρολόι χτυπήσει 12. Θα ήθελα να έχει αυτή την ανησυχία του η κόρη μου, αν δεν έχει ένα παιδί πριν τα 35 της .

Σχεδόν τα μισά από τα μωρά που γεννιούνται είναι από γυναίκες ηλικίας 30 ετών και άνω και ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται από γυναίκες στα τέλη του '30 τους έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια .

Το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο της Βρετανίας τονίζει ότι ορισμένες γυναίκες θα είναι αρκετά τυχερές να μείνουν έγκυος στη δεκαετία στα 40 τους ή τα 50 τους.

Η γονιμότητα μειώνεται απότομα μετά την ηλικία των 35 ετών. Οι έγκυες μετά τα 35 τους αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία τους από ό, τι οι νεότερες γυναίκες.


Μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποβάλουν , καθώς μπορεί να έχουν περίπλοκές στην εγκυμοσύνη όπως να γεννήσουν λιποβαρή μωρά ή πρόωρα.

Οι πιθανότητες θνησιγένειας είναι δύο φορές πιο συχνές από 35χρονές γυναίκες από ότι νεότερες γυναίκες , ενώ υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να γεννήσουν μωρά με σύνδρομο Down και άλλες γενετικές διαταραχές .

Τέλος , η ηλικία τους, τις καθιστά πιο επιρρεπείς στην αρθρίτιδα ,την κατάθλιψη ,τον καρκίνος και τα καρδιακά επεισόδια όταν γεννήσουν τα παιδιά τους .