Πώς οι καρχαρίες μπορεί να αποτελούν το κλειδί κατά του καρκίνου του μαστού

Πώς οι καρχαρίες μπορεί να αποτελούν το κλειδί κατά του καρκίνου του μαστού

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα αντισώματα τους  θα δώσουν το νέο φάρμακο 

Οι ερευνητές ψάχνουν το νέο φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού στους καρχαρίες .

Εκφράζεται η ελπίδα ότι το αίμα των καρχαριών περιέχει αντισώματα που μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Μία συνθετική εκδοχή αυτών των αντισωμάτων θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο

Τα τελευταία 25 χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη ανάπτυξη στον καρκίνο του μαστού . Μια στις 4 από τις 44.000 Βρετανίδες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο .

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν πιστεύουν ότι το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα του καρχαρία μπορεί να κρύβει την απάντηση για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Μια ειδική αποικία από καρχαρίες διατηρείται σε ενυδρείο στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ και τα δείγματα αίματος που αποστέλλονται στο εργαστήριο για ανάλυση .

Η Dr Dooley , παίρνει τα δείγματα αίματος από τις ουρές των καρχαριών και χαρακτηριστικά είπε: « Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις ένα δείγμα αίματος από ένα μεγάλο λευκό καρχαρία » .

HDr Caitlin Palframan , δήλωσε : « Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση και πρέπει να συνεχίσουμε την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τη ασθένεια . Ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής στο μέλλον”.