O ύπνος του Σαββατοκύριακου δεν φτάνει για να ξεκουραστεί ο εγκέφαλό μας

O ύπνος του Σαββατοκύριακου δεν φτάνει για να ξεκουραστεί ο εγκέφαλό μας

Τα προβλήματα που δημιουργούν οι λίγες ώρες ύπνου δεν αποκαθίστανται σε ένα ΣΚ

Μόλις έρχεται η Παρασκευή δυο πράγματα συνήθως σκέφτεται ο κόσμος. Α. Το που θα πάει το βράδυ και β. ότι θα... ρίξει κάτι ύπνους, χωρίς να έχει το άγχος αν θα ακούσει το ξυπνητήρι για να πάει στη δουλειά του.
Από ότι φαίνεται όμως οι πολλές ώρες ύπνου που συνήθως προσπαθούν να έχουν οι περισσότεροι το Σαββατοκύριακο δεν αρκούν για αποκαταστήσουν όλες εκείνες τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τις λίγες ώρες ύπνου μέσα στην εβδομάδα.
Αμερικανοί ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο ύπνος του Σαββατοκύριακου δεν αρκεί για να ξεκουραστεί ο εγκέφαλός ώστε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Επίσης δεν μειώνει την υπνηλία και το άγχος.
Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι οι λίγες ώρες ύπνου έχουν σαν αποτέλεσμα να παρατηρηθούν διαταραχές του σακχάρου στο αίμα, αυξημένη υπνηλία και μείωση της αποδοτικότητα του ατόμου.
Αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να αναπληρώσουν τα...κενά με ένα πλούσιο ύπνο το Σαββατοκύριακο στην ουσία ο ύπνος αυτός δεν μπορεί να αντιστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Penn State University College of Medicine , στις ΗΠΑ και πήραν μέρος 30 εθελοντές.

Διαβάστε επίσης:

Η πλαστική του στήθος όντως απογειώνει το sex;

Ένα έξυπνο κόλπο για να αδυνατίσετε χωρίς να κάνετε δίαιτα