Τελικά, πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε καθημερινά;

Τελικά, πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε καθημερινά;

Είναι απαραίτητο, τελικά, το διάσημο 8ωρο;

Αν γενικά προβληματίζεστε με τις συνήθειές σας στον ύπνο, αν ένα εξάωρο είναι αρκετό, ή χρειάζεστε απαραιτήτως 9 ώρες καθημερινά, σίγουρα έχετε απορήσει, πολλές φορές, σχετικά με το αν το περίφημο οκτάωρο που επικαλούνται άρθρα και επιστήμονες είναι απαραίτητο για κάθε άνθρωπο.

Σύμφωνα με την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Georgia, οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου σε σχέση με τις ώρες ύπνου του ποικίλλουν, και καθορίζονται από τον οργανισμό και τα γενετικά του χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια, κάποιοι χρειαζόμαστε περισσότερες και άλλοι λιγότερες ώρες ύπνου.

Πώς ξέρουμε πόσες ώρες χρειαζόμαστε; Ένα σημάδι που υποδηλώνει ότι μπορεί να μην κοιμόμαστε αρκετά είναι ότι, μόλις παίρνει ο ύπνος αμέσως μόλις πέφτουμε στο κρεβάτι. Υπό κανονικές συνθήκες, ο οργανισμός μας χρειάζεται τουλάχιστον ένα τέταρτο της ώρας, να προσαρμοστεί και να αποκοιμηθεί. Από την άλλη, αν ξυπνάτε νιώθοντας ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια, ανεξάρτητα από το πόσες ώρες έχετε κοιμηθεί, κάτι κάνετε σωστά. Παρόλα αυτά, αν καθημερινά κοιμάστε, σε μόνιμη βάση, λιγότερο από έξι ώρες, ίσως πρέπει να σας επιστήσουμε την προσοχή στις στατιστικές: οι άνθρωποι με μόνιμη έλλειψη ύπνου, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από τη στεφανιαία νόσο, αλλά και να αποκτήσουν διαβήτη, καθώς και προβλήματα με τα οστά τους.

Διαβάστε ακόμα:
Πόνος στη μέση: Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε άμεσα!
O ύπνος του Σαββατοκύριακου δεν φτάνει για να ξεκουραστεί ο εγκέφαλό μας
Πόσο συχνά αλλάζετε τα σεντόνια σας; Μήπως αυτά ευθύνονται για σοβαρά προβλήματα υγείας σας;