Είστε υγιείς; (μέρος δεύτερο)

Είστε υγιείς; (μέρος δεύτερο)

Τι να ελέγξετε από μόνες σας,  για να το διαπιστώσετε.

Συνεχίζουμε με τα τεστ αυτοαξιολόγησης για να προλάβουμε τα χειρότερα!

4.Ψηλαφήστε το πίσω μέρος από τους βραχίονες σας. Αν πιάσετε τίποτα μικρά εξογκώματα, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν προσλαμβάνετε αρκετά Ω-3 λιπαρά, τα οποία βοηθούν στην μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ένα άλλο σημάδι είναι αν έχετε μικρά σημάδια ξηροδερμίας στο σώμα σας. Αυξήστε τα Ω-3 στον οργανισμό σας καταναλώνοντας περισσότερα λιπαρά ψάρια και λιναρόσπορο.

5. Έχετε πάρει πάνω από 5 κιλά από τότε που τελειώσατε το σχολείο; Καλό είναι για την υγεία σας, τα παραπάνω από τα 5 να τα χάσετε. Έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που ζύγιζαν πάνω από 9 κιλά από το βάρος που είχαν στα 18 τους, είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, από αυτές που ήταν 3 κιλά παραπάνω απ΄ό,τι στα18 τους.

6. Μετρήστε την μέση σας. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 82cm. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με περιφέρεια μέσης λιγότερο από 82 cm, έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα. Ο λόγος είναι ότι οι γυναίκες με σωματότυπο σε σχήμα μήλου (μεγαλύτερες γύρω από την μέση) τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και δυσανεξία στην γλυκόζη, στοιχεία που αυξάνουν τις πιθανότητες καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ένας συνδυασμός άσκησης και διατροφής, θα σας βοηθήσει να ελαττώσετε το πλεονάζον λίπος γύρω από την μέση σας.