Το πλύσιμο των χεριών μας κάνει πιο ευτυχισμένους

Το πλύσιμο των χεριών μας κάνει πιο ευτυχισμένους

Ενισχύει την εμπιστοσύνη και...ξεπλένει το αίσθημα της αποτυχίας

Τελικά μπορείτε να ξεπλύνετε τον πόνο σας πλένοντας απλά τα χέρια σας. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας που διαπίστωσε ότι η χρήση του νερού και γενικότερα η καθαριότητα μας κάνει πιο αισιόδοξους ιδίως αν έχει προηγηθεί μια αποτυχία στη ζωή μας.

Ο Δρ Kai Kaspar , από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, εξέτασε το πώς η σωματική καθαριότητα επηρεάζει την κακή διάθεση. Παρατήρησε, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι που έπλεναν τα χέρια τους μετά από μια αποτυχία ήταν πιο σίγουροι ότι δεν θα έκαναν και πάλι το ίδιο λάθος.

Στην έρευνα συμμετείχαν 98 άτομα σε τρεις ομάδες . Στο πρώτο μέρος του πειράματος, οι συμμετέχοντες από τις δύο ομάδες έπρεπε να ολοκληρώσουν μια αποστολή. Όταν και οι δύο οι ομάδες απέτυχαν, η μία συνέχισε την προσπάθεια πλέοντας τα χέρια.

Και οι δύο ομάδες ήταν αισιόδοξες ότι θα τα κατάφερναν καλύτερα όμως η ομάδα «καθαρά χέρια » ήταν πιο αισιόδοξη. Ωστόσο αυτό δεν σήμαινε ότι θα κατάφερνε να ολοκληρώσει το έργο της με επιτυχία την επόμενη φορά. Όπως εξήγησε ο Δρ Kaspar: «Ενώ η σωματική κάθαρση μετά την αποτυχία μπορεί να εξαλείψει τα αρνητικά συναισθήματα, μειώνει το κίνητρο για να προσπαθήσει κάποιος περισσότερο κάνοντας μια νέα δοκιμή».


Διαβάστε επίσης:

Γυναικολόγος ή Πλαστικός: Ποιος είναι κατάλληλος να κάνει αιδοιοπλαστική;

Πώς να απαλλαγείτε από τον εφιάλτη της κακοσμίας του στόματος