Είστε υγιείς; (μέρος τρίτο)

Είστε υγιείς; (μέρος τρίτο)

Συνεχίστε τον αυτοέλεγχο και με άλλους τρόπους.

Υγεία πρέπει να υπάρχει και στο σώμα και στο πνεύμα.

7. Πόσο συχνά έχετε πονοκέφαλο ή πόνο στο στομάχι σας; Αν είναι πιο συχνά από μία φορά τον μήνα, σημαίνει ότι είστε συναισθηματικά φορτισμένες. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, περισσότερο από το 50% των γυναικών στα τριάντα τους, πάσχουν από πονοκεφάλους λόγω άγχους και έντασης. Επισκεφτείτε το γιατρό σας για να αποκλείσετε τυχόν παθολογικά αίτια, αλλά ακόμα και αν οφείλονται στο στρες, πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Το χρόνιο στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων.

8. Βάλτε θερμόμετρο μόλις ξυπνήσετε. Αυτή είναι η ώρα που η θερμοκρασία του σώματος σας είναι στα πιο χαμηλά της αλλά και πιο σταθερή. Αν είναι κάτω από 36,5, μπορεί ν α υποδηλώνει υποθυρεοειδισμό ή υπολειτουργία του θυρεοειδή. Επιπλέον συμπτώματα μπορεί να είναι η δυσκοιλιότητα, το ξηρό δέρμα, η δυσανεξία στο κρύο, η κόπωση. Μια υπολειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους ακόμα κι αν ασκήστε και προσέχετε τη διατροφή σας.

9. Παρακολουθήστε την αναπνοή σας. Είμαστε «σχεδιασμένοι» για να αναπνέουμε από τη μύτη. Η αναπνοή από το στόμα είναι μία εξελικτική απάντηση στην πίεση. Όταν εισπνέουμε από τη μύτη, τονώνουμε το πνευμογαστρικό νεύρο το οποίο βοηθάει στη μείωση του στρες με το να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και να χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία.