Απίστευτα νέα: Μπορείτε να αλλάξετε μια και καλή το χρώμα των ματιών σας

Απίστευτα νέα: Μπορείτε να αλλάξετε μια και καλή το χρώμα των ματιών σας

Κι όμως η πρωτοποριακή αυτή τεχνική είναι γεγονός

Οι χρωματιστοί φακοί επαφής μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν αφού ένα χειρουργός σχεδίασε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αλλάξει το χρώμα των ματιών των ματιών σας.

Η διαδικασία , που ονομάζεται τεχνητό εμφύτευμα ίριδα, περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός λεπτού , ιατρικής ποιότητας εμφύτευμα σιλικόνης μέσα στο μάτι το οποίο μεταβάλλει το χρώμα της ίριδας.

Το τεχνητό εμφύτευμα ίριδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους αισθητικής , αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ορισμένων ιατρικών καταστάσεων , όπως ετεροχρωμία - μια χρωστική ουσία η οποία προκαλεί στον άνθρωπο να έχει μάτια με διαφορετικό χρώμα το ένα από το άλλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί και για την αποκατάσταση της όρασης . Ο Δρ Kenneth Rosenthal έχει πρωτοπορήσει σε αυτή τη διαδικασία που διαρκεί 15 λεπτά ανά μάτι και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία

Ενώ η χειρουργική επέμβαση θεωρείται ότι είναι ασφαλής , σε ορισμένους ασθενείς παρατηρείται μόλυνση στα μάτια, ευαισθησία στο φως και φλεγμονή , μεταξύ άλλων επιπλοκών. Ωστόσο λέγεται ότι τα εμφυτεύματα μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα , εφόσον προκαλούν προβλήματα .

Τα τεχνητά εμφυτεύματα της ίριδας είναι διαθέσιμα σε κλινικές στις ΗΠΑ. Για να δούμε πότε θα έρθουν και στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικολόγος για κάθε ηλικία

Επιθέματα νικοτίνης σε παιδιά 12 ετών για να κόψουν το κάπνισμα