5 καθημερινές, και αγαπημένες, συνήθειες που μας γερνάνε

Γωγώ Φούντα
5 καθημερινές, και αγαπημένες, συνήθειες που μας γερνάνε

Αν δεν τις κόψετε, τουλάχιστον ελαττώστε τις

Η μάχη της γυναίκας ενάντια στο χρόνο και το γήρας, είναι κάτι ανάλογο με την μάχη της με τα κιλά και την κυτταρίτιδα! Δεν εννοούμε φυσικά ότι η φυσική φθορά δεν θα έρθει ποτέ, αλλά κι αν κάνουμε κάτι για να την καθυστερήσουμε ακόμα καλύτερα! Εδώ λοιπόν, σας έχουμε κάποιες, σχεδόν, καθημερινές και αγαπημένες συνήθειες, που μας γερνάνε κι εμείς, μάλλον δεν έχουμε ιδέα!

1. Αλκοόλ: Μπορεί να θεωρείται ότι το αλκοόλ είναι φυσικό διουρητικό, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει διότι αφυδατώνει τον οργανισμό ενώ δημιουργεί σημάδια, κοκκινίλες και ακμή στο δέρμα! Είπατε κάτι;

2. Στρες: Και όχι οποιοδήποτε στρες, αλλά κυρίως αυτό που συνδέεται με τη δουλειά μας. Σύμφωνα με έρευνες, όσο πιο αγχωτικό είναι το εκάστοτε επάγγελμα, τόσο πιο πολλά ανθρώπινα κύτταρα καταστρέφονται! Η αποβολή του είναι αδύνατη, και ευτυχώς να λέμε που έχουμε δουλειά, αλλά μπορείτε να το μετριάσετε με λιγότερους καφέδες, λιγότερο junk food και καθημερινή άσκηση.

3. Ηλιοθεραπεία: Εντάξει όχι όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι όλες θέλουμε να έχουμε εκείνο το υπέροχο μπρονζέ χρώμα που κρύβει σημάδια και κυτταρίτιδα! Κι όμως ο ήλιος μπορεί να αποβεί μοιραίος για το δέρμα μας καθώς εκτός του ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του καρκίνου, αδυνατίζει τις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος με αποτέλεσμα να δείχνει ζαρωμένο και ταλαιπωρημένο.

4. Κάπνισμα: Μπορεί να προκαλεί πολλά κακά στον οργανισμό, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό που θα σας πούμε μάλλον θα σας πείσει: Το κάπνισμα λοιπόν δεσμεύει το οξυγόνο των κυττάρων το οποίο οδηγεί σε χλωμό και θαμπό δέρμα, ενώ καταστρέφει με γοργούς ρυθμούς και το φυσικό κολλαγόνο!

5. Λάθος μακιγιάζ: Να και κάτι που δεν έχει να κάνει με τον οργανισμό αλλά καθαρά με την εικόνα. Νομίζετε ότι όσο περισσότερο βάφεστε τόσο πιο όμορφη και νέα δείχνετε; Κι όμως όχι! Βαριά make up και κονσίλερ δημιουργούν γραμμές γύρω από τα μάτια και το στόμα, χωρίς να υπάρχουν, με αποτέλεσμα να φαίνεστε μεγαλύτερες χωρίς λόγο. Βαφτείτε λοιπόν με φειδώ και όσο πιο ελαφριά μπορείτε.

Διαβάστε επίσης:

Το μυστικό για να είστε αδύνατες κρύβεται στον ύπνο

«Tι να κάνω μόλις...»: 6 έκτακτες καταστάσεις και τα γιατροσόφια τους

Μήπως τo σπίτι βλάπτει σοβαρά την υγεία σας;