Γιατί όταν βλέπετε τηλεόραση παχαίνετε;

Γιατί όταν βλέπετε τηλεόραση παχαίνετε;

Οι παραπάνω ώρες μπροστά στη tv σαν παιδί μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας αργότερα

Για κάθε μια extra ώρα που περνά ένα παιδί μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα, το βάρος του -όταν μεγαλώσει και γίνει ενήλικας- αυξάνεται περίπου μισό κιλό. Αυτά δεν είναι δικά μας συμπεράσματα αλλά των επιστημόνων.

Συγκεκριμένα η έρευνα υποστηρίζει ότι οι ενήλικες που παρακολουθούσαν πολύ τηλεόραση όταν ήταν παιδιά είναι πιο πιθανό να γίνουν υπέρβαροι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό γίνεται επειδή προϋπάρχει μια κακή συνήθεια, να βλέπεις τηλεόραση και μηχανικά να τρως κάτι- συνήθως ανθυγιεινά σνακ- αφού τα χέρια σου είναι ελεύθερα και θέλεις να τα κάνεις κάτι. Αυτή η συνήθεια, λοιπόν, προέρχεται από τα παιδικά χρόνια.

Χαρακτηριστικά η Jennifer Falbe που ηγήθηκε της έρευνας στο Harvard τόνισε: "Είναι σημαντικό για τους γονείς να είναι ενήμεροι για όλες τις αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν παχυσαρκία στα παιδιά τους και μια από αυτές είναι η υπερβολική παρακολούθηση της τηλεόρασης".

Μπορεί να θεωρούν οι γονείς πως τα παιδιά τους χαλαρώνουν βλέποντας τηλεόραση αλλά πόσες φορές έχετε ξεχαστεί και εκείνα παρακολουθούν ατελείωτες ώρες κάποιο παιδικό πρόγραμμα;

Διαβάστε επίσης:

#WeLoveMoustache: Την Πέμπτη 28/11 αφήνουμε μουστάκι ενάντια στον καρκίνο

5 καθημερινές, και αγαπημένες, συνήθειες που μας γερνάνε