Τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μας κάνουν αγχώδεις και επιθετικούς

Τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μας κάνουν αγχώδεις και επιθετικούς

Αυτό υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι

Μια νέα έρευνα που έχει επικεντρωθεί στις χριστουγεννιάτικες αγορές και την ψυχολογία του κόσμου επισημαίνει ότι η περίοδος της αναζήτησης των δώρων μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για την ψυχολογία του κόσμου.

Συγκεκριμένα ο Dr David Lewis υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι γίνονται επιθετικοί ενώ κάνουν τα ψώνια τους επειδή υπάρχει υπερβολικός κόσμος στα μαγαζιά που έχει βγει να κάνει επίσης τα ψώνια του και εκείνη την στιγμή ενεργοποιείται ο μηχανισμός της επιβίωσης. Είμαστε σίγουροι ότι και εσείς έχετε νιώσει το άγχος να προλάβετε πρώτοι να κάνετε τα ψώνια σας, τόσο για να ξεμπερδέψετε όσο και να μην αδειάσουν τα ράφια.

Επίσης στην έρευνα αυτή αναφέρεται ότι μερικοί άνθρωποι είναι ανήσυχοι αλλά και εξαντλημένοι από την όλη διαδικασία. Μάλιστα οι άνθρωποι από την επαρχία φαίνεται ως ταλαιπωρούνται περισσότερο μιας και δεν έχουν μάθει να συναθροίζονται με τόσο πολύ κόσμο.

Μια λύση για να κάνετε τα ψώνια σας πιο ευχάριστα και με λιγότερο άγχος είναι να γράφετε μια λίστα με τα ψώνια σας και να επιλέξετε να κάνετε τις αγορές σας online.

Διαβάστε επίσης:

Το 50% των γυναικών τα Χριστούγεννα ξεχνούν τα πάρουν τα αντισυλληπτικά τους χάπια

Προσπαθείτε για μωρό; Δείτε πιο λαχανικό βοηθά στη γονιμότητα