Μαμά γερνάω (πριν την ώρα μου)

Μαμά γερνάω (πριν την ώρα μου)

Οι λευκές τρίχες μας κάνουν επίσκεψη όλο και πιο νωρίς.

Ξέρετε σε τι ποσοστό οι γυναίκες της Βρετανίας αποκτούν λευκές τρίχες προτού καλά καλά κλείσουν τα 30; Μεγάλο. 32% συγκεκριμένα, δηλαδή 14% παραπάνω από όσο πριν δύο δεκαετίες. Και, όπως είναι αναμενόμενο, τα 2/3 των γυναικών που δέχονται επίθεση από λευκές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής τους ρίχνουν το φταίξιμο στο στρες.

Ο καθοριστικός παράγοντας, αυτός που καθορίζει το πότε ασπρίζουν οι τρίχες, είναι η κληρονομικότητα και η στιγμή που θα ξεκινήσει να συμβαίνει αυτό είναι καταγεγραμμένη γενετικά στο DNA μας αλλά όλο και περισσότεροι επιστήμονες προσανατολίζονται στο να παραδεχτούν πως και το άγχος συμβάλλει.

Ο Philip Kingsley, συγγραφέας του βιβλίου «The Hair Bible», γράφει: «Ξέρουμε πως το άγχος εξαντλεί τη βιταμίνη Β και πειράματα σε μαύρα ποντίκια έδειξαν πως η έλλειψή της έκανε το τρίχωμά τους να ασπρίσει. Ομοίως έρευνες σε ανθρώπους έδειξαν πως η λήψη μεγάλης ποσότητας βιταμίνης Β καθυστερεί τη διαδικασία αποχρωματισμού της τρίχας». Ιάπωνες επιστήμονες που καταπιάστηκαν με το ίδιο θέμα συμφωνούν, επίσης.

Ελπίδες υπάρχουν πως μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα δημιουργηθεί συμπλήρωμα διατροφής ή σαμπουάν που θα περιέχει το ένζυμο που λείπει και κάνει τα μαλλιά να ασπρίζουν και θα γίνει εφικτό το να καθυστερήσει το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Υπάρχει πολύς κόσμος, πάντως, που βρίσκει τα γκρίζα μαλλιά sexy, ανεξαρτήτως ηλικίας, ακόμα και στις γυναίκες. Η Kristen McMenamy (φωτογραφία) το υποστηρίζει αφήνοντας τα δικά της να γκριζάρουν. Είναι, βέβαια, 47 ετών.
Εδώ τη βλέπετε σε φωτογράφησή της για το περιοδικό Dazed and Confused.