Oι 3 τρόποι για να νικήσετε την μελαγχολία του χειμώνα

Oι 3 τρόποι για να νικήσετε την μελαγχολία του χειμώνα

Οι αλκυονίδες μέρες τέλειωσαν, ή τελειώνουν όπου να᾽ ναι, και η γκρίζα ατμόσφαιρα, οι βροχές και το κρύο επιστρέφουν δυναμικά στην καθημερινότητά μας. Όχι πως δεν μας αρέσει ο χειμώνας, κάθε άλλο, αλλά όπως και να το κάνεις, υπάρχουν αυτές οι μέρες που απλά δεν αντέχεις άλλη μουντάδα και συννεφιά. Μην στεναχωριέστε, όμως, και μην τρέξετε να κουκουλωθείτε στο κρεβάτι μέσα στην απελπισία. Υπάρχουν 3 απλοί, εντελώς φυσικοί τρόποι για να δώσουμε ώθηση στη διάθεσή μας και να νιώσουμε πολύ, πολύ καλύτερα, ακόμα και αν το δελτίο καιρού δείχνει τον κατακλυσμό του Νώε για την επόμενη εβδομάδα:

1. Φωτοσυνθέστε: Δεν χρειάζεται να έχει φουλ λιακάδα έξω για να πάρετε φυσικό φως στον οργανισμό σας. Εκμεταλλευτείτε τις περισσότερο φωτεινές ώρες της ημέρας και βγείτε έξω να γεμίσετε με φως τον οργανισμό σας. Θα κάνει θαύματα πάνω σας.

2. Πάρτε βιταμίνη D: Η λεγόμενη και «βιταμίνη της λιακάδας» (είδατε που το φως είναι βασικός παράγοντας;) είναι πολύ σημαντική για τη διάθεσή μας. Το μυστικό είναι να κρατήσετε τα επίπεδα της βιταμίνης D υψηλά πριν το ξεκίνημα του φθινοπώρου-χειμώνα, αλλά ακόμα και αν δεν προλάβατε, τώρα είναι η ώρα να πάρετε όσο περισσότερη μπορείτε -και επιτρέπεται, ειδικά αν δεν έχετε συχνά εύκαιρη την φυσική λιακάδα.

3. Γυμναστείτε: Πάμπολλες έρευνες που έχουν ξεκινήσει να γίνονται από το 1980 δείχνουν πως η συχνή άσκηση αλλάζει αισθητά τη διάθεση του ατόμου προς το καλύτερο. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, η καθημερινή άσκηση νίκησε τα ψυχοτρόπα φάρμακα σε αποτελέσματα! Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό (της ορμόνης που ορίζει τη καλή διάθεση), καθώς και τα επίπεδα ενδορφίνης, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.