10 βήματα για να ξαναβρείτε την ευτυχία στο λεπτό

10 βήματα για να ξαναβρείτε την ευτυχία στο λεπτό

Όλες έχουμε τις κακές μας ημέρες όμως μπορούμε να τις... ξορκίσουμε

Είναι κάτι μέρες που ακόμα και τα πιο απλά πράγματα σας πάνε στραβά, σωστά; Θέλετε απλά καθίσετε σε μια γωνιά και να αρχίσετε να κλαίτε σαν να μην υπάρχει αύριο; Οκ, είναι λογικό άλλωστε όλες μας έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση. Η Dr Lisa Turner όμως έχει 10 πολύ απλούς τρόπους που μπορούν να αλλάξουν την διάθεσή μας στο...λεπτό.

1. "Συνδέσετε" το σώμα σας με το μυαλό σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη διάθεσή σας και τον τρόπο που σκέφτεστε αρκεί να σηκωθείτε όρθια και να κοιτάξετε ψηλά και να πείτε δυνατά "Ναι, ναι, ναι, ναι". Θα παρατηρήσετε μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεσή σας.
2. Κοιτάξτε τον ουρανό. Γνωρίσατε ότι η ματιά σας, αναλόγως το που κοιτάει -πάνω, κάτω αριστερά, δεξιά- καθορίζει και το πως σκέφτεστε; Κοιτάζοντας προς τα πάνω φτιάχνετε όμορφες εικόνες, κοιτάζοντας προς τα κάτω συμβαίνει ότι είστε στις...άσχημες μέρες σας. Αν δεν νιώθετε καλά πολύ απλά κοιτάξτε προς τα πάνω.
3. Βρείτε μόνο ένα λεπτό για τον εαυτό σας. Για ένα λεπτό απολαύστε την σιγή.
4. Βάλτε τέλος στην άχρηστη εσωτερική φλυαρία. Να θυμάστε ότι είναι το "πως" σκέφτεστε και όχι το "τι" σκέφτεστε αυτό που επηρεάζει τη διάθεσή σας. Αλλάξτε αυτή τη φωνή μέσα σας που σας κάνει να περνάτε δύσκολα. Την επόμενη φορά που θα...τιμωρείτε τον εαυτό σας απλά βάλτε την στο off.
5. Θυμηθείτε το πόσο χαρισματικές-ευλογημένες είστε. Προσπαθήστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο με πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Θα εκπλαγείτε πόσο δεδομένες θεωρούσατε τους εαυτούς σας.
6. Κάντε ένα hobby. Μάλιστα φροντίστε να το κάνετε τακτικά, γιατί στην πραγματικότητα αλλάζει η χημεία του εγκεφάλου και απελευθερώνει σεροτινίνη και ντοπαμίνη.
7. Θυμώστε με κάτι δεν πειράζει. Εάν υποφέρετε από κατάθλιψη, θυμώστε. Μπορεί να μην είναι 100% καλό και θετικό αλλά τουλάχιστον έχει περισσότερη ενέργεια, σαν αντίδραση. Η κατάθλιψη είναι θυμός χωρίς ενθουσιασμό.
8. Να μην είστε αρνητικές. Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας ώστε να αναζητήσετε την ευτυχία και όχι την άρνηση.
9. Να είστε θετικές. Πατήστε το on στη διάθεσή σας παρακολουθώντας αστείες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, διαβάστε βιβλία που θα σας εμπνεύσουν (ειδικά αυτοβιογραφίες) και ακούστε μουσική.
10. Να θυμάστε ότι όλα θα πάνε μια χαρά. Αναγνωρίστε ότι κάθε πρόβλημα έχει και λύση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να το εντοπίσετε, να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και σιγά- σιγά όλα θα ενεργήσουν προς την επίλυσή του.

Διαβάστε επίσης:

Ένα βιβλίο φέρνει τα πάνω-κάτω στο πώς διαμορφώνεται η σεξουαλικότητα των παιδιών