3 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη χωρίς να το ξέρουμε

3 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη χωρίς να το ξέρουμε

Ο διαβήτης προκαλείται εξαιτίας βλάβης των κυττάρων στο πάγκρεας, η οποία κάνει το σώμα να χάνει την ιδιότητά του να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα συμπτώματα είναι υψηλά επίπεδα σακχάρου και ανικανότητα του σώματος να παράγει ινσουλίνη. Σε γενικές γραμμές, ο διαβήτης χαρακτηρίζεται από συχνοουρία, συχνό αίσθημα δίψας, θολή όραση και μούδιασμα σε χέρια ή πόδια.

Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Ξέρατε όμως πως υπάρχουν κάποιες συνήθείες μας οι οποίες αυξάνουν το ρίσκο για διαβήτη και ούτε καν το έχουμε καταλάβει; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παρακάτω 3 συνήθειες καλό θα ήταν να κοπούν ή έστω να μειωθούν σημαντικά ώστε να μειώσουμε και τον κίνδυνο για την υγεία μας:

1. Κατανάλωση λευκού ρυζιού: Σύμφωνα με μια πληθώρα ερευνών, οποιαδήποτε αύξηση στην κατανάλωση λευκού ρυζιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ρίσκο της εμφάνισης διαβήτη.
2. Πολλές ώρες καθισιού: Οι γυναίκες που κάθονται μέχρι και επτά συνεχόμενες ώρες κάθε μέρα διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσες κινούνται.
3. Έλλειψη ύπνου: Το ίδιο ισχύει και για όσους κοιμούνται λιγότερες από πέντε ώρες κάθε μέρα, καθώς και αυτοί έχουν διπλάσιο ρίσκο εμφάνισης διαβήτη σε σχέση με όσους κοιμούνται 7-8 ώρες.