Ξέρετε πόσα μικρόβια κρύβει το πρώτο φιλί με έναν ξένο;

Ξέρετε πόσα μικρόβια κρύβει το πρώτο φιλί με έναν ξένο;

Όλοι είδατε το χτεσινό βίντεο όπου 20 άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι φιλιούνται στο στόμα και φανταζόμαστε όλοι σας, όπως κι εμείς, το βρήκατε αξιολάτρευτο (και ας αποδείχτηκε τελικά πως ήταν διαφήμιση για εταιρία ρούχων). Όσο γλυκό, και συναισθηματικό και γεμάτο αδρεναλίνη και ένταση είναι το φιλί με κάποιον άγνωστο όμως, έχει και μια άλλη πλευρά. Αυτή που είναι γεμάτη μικρόβια.
Το στόμα μας έχει περισσότερα από 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων και μικροβίων που μπορούν να μας αρρωστήσουν, συμπεριλαμβανομένων των ιών που προκαλούν ιώσεις γρίπης, βακτηριακές λοιμώξεις όπως στρεπτόκοκκο και στοματικό έρπη.

Είτε φιλάς κάποιον είτε όχι, εκτίθεσαι στα μικρόβιά του όταν φταρνίζεται, βήχει ή αγγίζετε τα ίδια αντικείμενα, όπως χερούλια σε πόρτες. Το φιλί, όμως, σε εκθέτει σε έναν μεγαλύτερο αριθμό μικροβίων, και ακόμα περισσότερο τα φιλιά στο στόμα. Επίσης, το να φιλάς έναν ξένο είναι διαφορετικό από το να φιλάς τον σύντροφό σου, γιατί με τον δεύτερο ανταλλάσσεις καθημερινά τόνους μικροβίων μέσω των καθημερινών σας συνηθειών (όπως το να τρώτε από το ίδιο πιάτο). Αυτό δεν σημαίνει πως αποκτάς ανοσία απέναντί του, βέβαια, αλλά μοιράζεστε κάποια μικρόβια. Για παράδειγμα, θα προτιμούσες να χρησιμοποιήσεις την δική του οδοντόβουρτσα αντί ενός εντελώς ξένου, σωστά; Συμπερασματικά, προφανώς και δεν θα σταματήσουμε να φιλάμε κάποιον που μας αρέσει σε ένα ραντεβού, αλλά καλό θα ήταν να προσέχετε μην είναι πραγματικά άρρωστος -αυτό θα ήταν και λίγο αηδία, μεταξύ μας.