Λεύκανση δοντιών: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Λεύκανση δοντιών: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Ο Παναγιώτης Καρποδίνης, διακεκριμένος χειρουργός οδοντίατρος, λύνει όλες μας τις απορίες για να έχουμε λαμπερό χαμόγελο

1) Ποιά μέθοδο λεύκανσης μας προτείνετε;

Οι μέθοδοι που συστήνω είναι αρχικά η χρήση του KTP laser για μια«δυναμική» λεύκανση και ως δεύτερη επιλογή τη χρήση εξατομικευμένων ναρθηκών σε συνδυασμό με το νέο λευκαντικό που ήρθε στην ελληνική αγορά, από την Αμερική.

2) Πώς ακριβώς γίνεται;

Λεύκανση με ΚΤΡ laser : Σε μια επίσκεψη 40 λεπτών ,απομονώνονται οι μαλακοί ιστοί «ούλα» και τοποθετούμε στα 10 δόντια, πάνω και κάτω μόνο στην μπροστινή τους επιφάνεια, το λευκαντικό gel. Ακτινοβολούμε με το ΚΤΡ laser, αφαιρούμε το gel με την χειρουργική αναρρόφηση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4 κύκλους.

Λεύκανση με νάρθηκες: Λαμβάνονται αποτυπώματα των γνάθων του υποψηφίου και κατασκευάζονται εξατομικευμένοι νάρθηκες « μασελάκια». Στη 2η επίσκεψη παραδίδονται οι νάρθηκες μαζί με το λευκαντικό gel και δίδονται οδηγίες χρήσης ειδικές για το κάθε περιστατικό.

3) Πόσες επισκέψεις απαιτούνται για την θεραπεία χρήσης;

1 επίσκεψη 40 λεπτών στο ΚΤΡ laser (εξαρτάται από την βαρύτητα της χρώσης).
2 επισκέψεις στους νάρθηκες, καθημερινή χρήση 1 ή 2 ωρών για μια εβδομάδα. Οδηγίες χρήσης στους νάρθηκες δίδονται σε κάθε υποψήφιο ξεχωριστές, διότι έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές αποχρώσεις των δοντιών.

4) Ποιά είναι τα αποτελέσματα;

KTP laser φυσικές αποχρώσεις δοντιών
Νάρθηκες ανάλογα με την συχνότητα χρήσης τους και του πόσο επιθετικό είναι το gel από φυσικές έως υπερβολικά ανοιχτές.
Σαφώς, με το power bleaching, το νέο πρωτόκολλο στην λεύκανση των δοντιών παγκόσμια, όπου συνδυάζεται μια αρχική επίσκεψη λεύκανσης με ΚΤΡ laser και στη συνέχεια λεύκανση στο σπίτι με νάρθηκες, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

5) Ποιές είναι οι αντενδείξεις της λεύκανσης;

Σε δόντια σπασμένα, με κατάγματα στην αδαμαντίνη, πολύ τερηδονισμένα, με πολλά σφραγίσματα, με θήκες ή γέφυρες, δεν ενδείκνυται η θεραπεία της λεύκανσης. Επίσης, υποψήφιοι με υπέρμετρο θαυμασμό στα χαμόγελα των media, επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα ικανοποιηθούν με τη θεραπεία της λεύκανσης, διότι απλά αυτά τα χαμόγελα είναι θεραπευμένα με veneers πορσελάνης.

6) Ποιό είναι το κόστος της θεραπείας;
Από 100 έως 500 euro, ανάλογα με την μέθοδο.

7) Ποιά είναι η διάρκεια του αποτελέσματος;

Όταν καπνίζουμε, πίνουμε 3-4 καφέδες, καταναλώνουμε πολύ τσάϊ, κόκκινο κρασί και coca cola, περίπου 1-2 χρόνια. Όταν δεν κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω, 3-4 χρόνια.

8) Ποιά είναι ασφαλής;

ΚΤΡ laser: η χρήση του λευκαντικού που συνοδεύεται από το σύστημα, μας εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια της αδαμαντίνης, αφού το gel έχει βασικό pH. Παράλληλα, η αφαίρεση του gel γίνεται με αναρρόφηση, επομένως αποφεύγεται η κατάποση του οξέως.
Νάρθηκες: Τα μεγάλα προβλήματα τα οποία είχαμε με τους νάρθηκες ήταν δύο. Αρχικά, το λευκαντικό gel είχε όξινο pH και όχι βασικό που το καθιστούσε επικίνδυνο για την αδαμαντίνη και δεύτερον, το gel ήταν λεπτόρευστο και με την κατάποσή του, υπήρχαν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα των υποψηφίων σε μακροχρόνια χρήση.
Και τα δύο προβλήματα λύθηκαν με το νέο προϊόν το οποίο βγήκε πρόσφατα στην αγορά, διότι έχει βασικό pH και δεύτερον, όταν έρθει σε επαφή με το σάλιο, γίνεται παχύρευστο, με αποτέλεσμα να μην το καταπίνουμε. Παράλληλα, πωλείται αποκλειστικά στα οδοντιατρεία της χώρας και το καθιστά απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές.

9) Έχω νάρθηκες λεύκανσης από παλιά, πού μπορώ να προμηθευτώ gel λεύκανσης;

Σίγουρα λευκαντικό gel πρέπει να αγοράζετε από τον οδοντίατρό σας και ποτέ από το διαδίκτυο.Το gel πρέπει να είναι καλοσυντηρημένο και να διατηρείται πάντα στο ψυγείο, διότι διαφορετικά, είναι ανενεργό.

10) Τί είναι το «quick bleaching»;

Έχετε λευκά δόντια και θέλετε να «φρεσκάρετε» το χρώμα? Δύο και όχι τέσσερις κύκλοι λεύκανσης με το ΚΤΡ laser είναι υπεραρκετοί για να επαναφέρετε το λευκό χρώμα στα δόντια σας, σε μόλις 20 λεπτά.