Πάσχα 2014: Τα 5 κόλπα για ένα πιο υγιεινό (και διαιτητικό) πασχαλινό τραπέζι

Πάσχα 2014: Τα 5 κόλπα για ένα πιο υγιεινό (και διαιτητικό) πασχαλινό τραπέζι

Όλοι ξέρουμε πως μετά την νηστεία ακολουθεί ένα ατελείωτο τσιμπούσι που ξεκινά από το πασχαλινό τραπέζι το σπίτι μας και συνεχίζεται σε τραπέζια φίλων και συγγενών όλη την υπόλοιπη εβδομάδα του Πάσχα. Επειδή, λοιπόν, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσέχουν την υγεία τους πριν η χοληστερίνη φτάσει στο ταβάνι, υπάρχουν 5 μικρά, εύκολα κολπάκια για να μειώσετε τόσο τις θερμίδες όσο και τις βλαβερές επιπτώσεις του πασχαλινού τραπεζιού στο σώμα σας:

1. Αντικαταστήστε τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα με τα αντίστοιχα με 2% λιπαρά
2. Χρησιμοποιείστε άπαχα κρέατα, light λουκάνικα και κοτόπουλα χωρίς πέτσα
3. Αντικαταστήστε τα ασπράδια αβγών με τα μισά αβγά που ζητά η κάθε συνταγή (π.χ. αντί για 2 ασπράδια αβγών χρησιμοποιήστε 1 ολόκληρο αβγό)
4. Αντικαταστήστε το απλό ελαιόλαδο με φυτικό και στις περισσότερες συνταγές μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιείτε τη μισή ποσότητα από όσο αναγράφεται. Για όσα φαγητά ψήνονται (όπως κέικ, μπισκότα, κλπ) μπορείτε να αντικαταστήσετε το υπόλοιπο λάδι με χυμό από φρούτα, άπαχη κρέμα γάλακτος και φρούτα σε πουρέ.
5. Μειώστε το βούτυρο στο μισό στις περισσότερες συνταγές και αντικαταστήστε το υπόλοιπο με άπαχη κρέμα γάλακτος και άπαχο τυρί κρέμα στις συνταγές για το φούρνο.