Τι μπορεί να σημαίνουν τα δέκατα που δεν πέφτουν;

Γωγώ Φούντα
Τι μπορεί να σημαίνουν τα δέκατα που δεν πέφτουν;

Μην αγνοείτε απλά, αλλά ύποπτα συμπτώματα

Η αρρωστοφοβία είναι σημείο των καιρών, μιας και κακά τα ψέματα η γενικότερη κατάσταση, η απογοήτευση, η ανεργία και η μοναξιά που βιώνουμε, μας κάνουν πιο ευάλωτους σε κακές σκέψεις και φυσικά σε άσχημα και αρνητικά συμπεράσματα. Πριν διαβάσετε το θέμα λοιπόν, θα πρέπει να είστε ψύχραιμοι και φυσικά προσεκτικοί στα συμπεράσματα που θα βγάλετε. Αλλά επειδή με την υγεία, δεν πρέπει να παίζουμε, εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, για να ξέρετε!

Όλοι μας λοιπόν έστω και κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε ανεβάσει πυρετό, είτε εξαιτίας κάποιας ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι με τον υψηλό πυρετό, νιώθεις αδύναμος και ανίκανος να κάνεις το οτιδήποτε, τα δέκατα είναι ίσως πιο ύποπτα και επικίνδυνα για την υγεία.

Ας ξεκαθαρίσουμε, ότι η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, είτε λόγω ιώσεων, και λοιμώξεων από μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς, είτε ρευματικών, είτε λόγω κακοηθειών (νεοπλάσματα ή καρκίνος). Ακόμα ένας λόγος χαμηλού πυρετού, ίσως είναι ο υπερθυρεοειδισμός ή και η αντίδραση σε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Γενικότερα, αν παρατηρήσετε θερμοκρασίες πάνω από 37.0 τα πρωινά και πάνω από 37.2 τα απογεύματα, για ένα χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το γιατρό σας. Αν γενικά είστε υγιής, τότε οι πιθανότητες σοβαρής νόσου είναι ελάχιστες, αλλά εφόσον οι γιατροί είναι ανάμεσά μας, καλό θα ήταν να μην αγνοούμε τα συμπτώματα, ώστε να τα αντιμετώπισουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και αποτελεσματικά!

Διαβάστε ακόμη:

Μαύροι κύκλοι; Το φαρμακείο της φύσης έχει τη λύση για να τους εξαφανίσετε

Έρευνα: Δείτε για ποιους λόγους αγχώνονται περισσότερο οι γυναίκες