Καήκατε στον ήλιο; Αντιμετωπίστε τα εγκαύματα με 5 απλούς και εύκολους τρόπους

Γωγώ Φούντα
Καήκατε στον ήλιο; Αντιμετωπίστε τα εγκαύματα με 5 απλούς και εύκολους τρόπους

Και την επόμενη φορά μεγαλύτερη προσοχή

Η γυναικεία ματαιοδοξία, είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να εκλείψει και να νικηθεί ποτέ! Ένα από τα προιόντα της, είναι φυσικά και το αμόκ που μας πιάνει το καλοκαίρι με τις τέλειες αναλογίες, τα μοδάτα μαγιό και φυσικά το μαύρισμα! Δεν θα μπορούσε λοιπόν και η φετινή χρονιά να αποτελεί εξαίρεση, κάτι που ίσως έχετε ήδη αντιληφθεί με τα γιαουρτάκια που καταναλώνετε, τα μαγιό που ήδη έχετε αγοράσει και τα... εγκαύματα που ήδη έχετε κληρονομήσει! Αρχικά να σας πούμε ότι οφείλετε και πρέπει να προσέχετε γιατί ο ήλιος μπορεί να γίνει πραγματικά πολύ επικίνδυνος! Αφετέρου, θέλουμε να σας δώσουμε κάποια απλά και πολύ αποτελεσματικά tips για να αντιμετωπίσετε το πρώτο... κάψιμο της χρονιάς το οποίο είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι έχετε ήδη πάθει!

1. To παν στην προκειμένη είναι η παρατηρητικότητα και η άμεση αντίδραση! Όταν λοιπόν δείτε το δερματάκι να κοκκινίζει, ή ακόμα καλύτερα πείτε στη φίλη σας να έχει το νου της, γιατί συνήθως εμείς δεν το καταλαβαίνουμε αμέσως, μπείτε κατευθείαν κάτω από τη ομπρέλα, ή σε σκιά απλώστε μία ενυδατική κρέμα και πιείτε άφθονο νερό!

2. Αν παρόλα αυτά, το κάψιμο δεν γίνει αμέσως αντιληπτό, καλό θα ήταν μόλις φτάσετε σπίτι, να πάρετε ένα δροσερό μπάνιο, μία ασπιρίνη ώστε να καταπολεμηθούν τυχόν φλεγμονές, και φυσικά να απλώσετε ενυδατική λοσιόν στις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά! Προσοχή: Σε περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί φουσκάλες, μην κάνετε το λάθος να τις σπάσετε, γιατί μάλλον θα το μετανιώσετε!

3. Μην κάνετε το λάθος να βάλετε πάγο πάνω στο έγκαυμά σας γιατί η κατάσταση σίγουρα θα επιδεινωθεί. Επίσης, το πατροπαράδοτο γιαούρτι είναι μία πολύ αποτελεσματική λύση καθώς επίσης και οτιδήποτε περιέχει βιταμίνη C και Ε.

4. Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό ώστε να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο και εννοείται ότι θα πρέπει να αποφύγετε βαριές και λιπαρές τροφές, μιας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας προκαλέσουν δυσφορία. Επίσης, αποφύγετε τις πρώτες μέρες εφαρμοστά ρούχα, ενώ προσπαθήστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτόχρωμα!

5. Αν τα εγκαύματα επιμείνουν, τότε ξεκινήστε τις κομπρέσες στις οποίες θα έχετε προσθέσει και ξύδι. Αν ανεβάσετε πυρετό μην δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας διότι προέρχεται από το έγκαυμα. Ωστόσο, αν περάσουν οι τρεις μέρες και πόνος και πυρετός επιμείνουν καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμη:

Δεν θα πιστεύετε τον λόγο που οι γυναίκες κάνουν στις μέρες μας πλαστική στήθους

Ανοιξιάτικη αλλεργία: Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να τη νικήσεις