Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση: η οριστική λύση στο λίπος και την κυτταρίτιδα!

Η Έλενα Σκούρα, Διευθύνουσα Σύμβουλος των SkourasMed, μας λέει τα πάντα για αυτή την νέα επαναστατική μέθοδο.

Τι είναι η Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση;

Είναι μια ιατρική μέθοδος που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τοπικής συσσώρευσης του λίπους και της κυτταρίτιδας. Διοχετεύοντας ρεύμα χαμηλής έντασης, αλλά ειδικής συχνότητας, επιδρούμε άμεσα στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα τη μόνιμη, ανώδυνη, αναίμακτη και ασφαλή διάλυση του λίπους. Καλείται, δε, Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, διότι έχουμε τα θεαματικά αποτελέσματα μιας λιπαναρρόφησης, χωρίς επέμβαση και χωρίς χρόνο ανάρρωσης.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

Τοποθετούνται λεπτές (τριχοειδείς) και εύκαμπτες βελόνες εντός του υποδορίου ιστού στις περιοχές των λιπαποθηκών (μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα), όπου δηλαδή υπάρχει λίπος.
Μέσω των βελονών αυτών, διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης, αλλά ειδικής συχνότητας, το οποίο αλλάζει την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, αυξάνει τον καταβολισμό τους, με αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους.
Η κάθε συνεδρία, διάρκειας 1,5 ώρας, περιλαμβάνει επίσης πρόγραμμα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με μόνιμη εξαφάνιση αυτής, ενώ παράλληλα προκαλεί τόνωση του δέρματος και μυϊκή σύσφιξη.

Απαιτείται απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Ένα άτομο με πρόβλημα τοπικού πάχους θα λύσει το πρόβλημά του άμεσα, οριστικά και χωρίς να χρειαστεί δίαιτα.
Σε μία περίπτωση γενικευμένης παχυσαρκίας όμως, συνιστάται να ακολουθηθεί μία πιο ισορροπημένη διατροφή, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, παρέχονται κανόνες υγιεινής διατροφής, οι οποίοι τηρούνται εύκολα, διότι τα προϊόντα αποδόμησης του λίπους, εισερχόμενα στην κυκλοφορία του αίματος, δρουν κατασταλτικά στο κέντρο της όρεξης και της βουλιμίας.

Υποβάλλονται και άνδρες στη θεραπεία;

Απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Οι άνδρες υποβάλλονται στη θεραπεία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου ή στο σαγόνι, όπου είναι οι βασικές λιπαποθήκες των ανδρών.

Ποια είναι η συχνότητα των θεραπειών;

Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται ακόμα και καθημερινά. Καλό είναι, όμως, να υπάρχει μεσοδιάστημα (2 φορές την εβδομάδα), ώστε να υπάρχει στο μεταξύ έλεγχος και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι θεραπεία με τη θεραπεία βλέπουμε διαφορά στις περιοχές όπου δρούμε.

Ποιος είναι ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται;

Κατά την πρώτη συνεδρία γίνεται μια πλήρης εξέταση του ατόμου, λαμβάνεται λεπτομερές ιστορικό, αξιολογείται το πρόβλημα και καθορίζεται κατά προσέγγιση ο αριθμός των θεραπειών. Για ένα μέσο πρόβλημα χρειάζονται περίπου 10-15 θεραπείες. Ο τελικός αριθμός των συνεδριών, όμως, εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση του ατόμου στη θεραπεία.

Ποια είναι η διάρκεια του αποτελέσματος;

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και η μέθοδος χαρακτηρίζεται σαν Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση, διότι επιτυγχάνεται διάλυση του λίπους και μείωση του όγκου των λιπαποθηκών. Σε περίπτωση όπου στο μέλλον σημειωθεί αύξηση του σωματικού βάρους, η κατανομή του λίπους είναι ομοιόμορφη, χωρίς εκλεκτική εναπόθεση στα σημεία του σώματος που έχουν ήδη υποβληθεί σε Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση.

Υπάρχουν κίνδυνοι κι επιπλοκές κατά την εφαρμογή της μεθόδου;

Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής, εφ'όσον γίνεται από έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς. Είναι αναίμακτη, χωρίς επιπλοκές και κινδύνους. Είναι ανώδυνη. Κατά την εφαρμογή των βελονών, δεν υπάρχει πόνος, διότι δεν υπάρχουν νεύρα στο λίπος του υποδορίου ιστού.

Μετά το πέρας της θεραπείας υπάρχουν προβλήματα;

Μετά το πέρας κάθε συνεδρίας το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητές του. Δεν απαιτείται κάποια φαρμακευτική αγωγή ή περίδεση στα σημεία που έχει εφαρμοστεί η Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση. Δεν υπάρχουν σημάδια ή ουλές. Μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Επιτυγχάνεται εξάλειψη του τοπικού πάχους ομοιόμορφα, χωρίς ουλές, χωρίς χαλάρωση, με ένα δέρμα υγιές, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας, σφριγηλό.

Έλενα Σκούρα
Διευθύνουσα Σύμβουλος SkourasMed
Τσακάλωφ 8, Κολωνάκι, Τ 210 3613858
Λ.Κηφισίας 32, Μαρούσι, Τ 210 6845036
Α. Παπανδρέου 11, Γλυφάδα, 210 8982233
www.skourasmed.gr

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ