Τι γίνεται όταν τα εμπόδια στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή είναι πολλά και μας πνίγουν;

Τι γίνεται όταν τα εμπόδια στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή είναι πολλά και μας πνίγουν;

Αποφασίζεις να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Ξεκινάς γυμναστική, αλλάζεις ριζικά τη διατροφή σου, πηγαίνεις για τρέξιμο 3-4 φορές την εβδομάδα, κόβεις το τσιγάρο, κάνεις ό,τι πρέπει να γίνει για να γεμίσεις ευεξία και να φτιάξεις σώμα και υγεία. Όλα καλά. Τι γίνεται όμως όταν τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν; Όταν ο αρχικός ενθουσιασμός αρχίζει να ξεφουσκώνει, η διάθεσή σου να πέφτει και τα πράγματα να είναι τελικά πιο δύσκολα από όσο νόμιζες; Πώς θα συνεχίσεις να είσαι πιστή στο πρόγραμμά σου όταν έχεις αρχίσει να βαριέσαι και να κουράζεσαι;
Τα κίνητρα είναι ένα υποπροϊόν της ευτυχίας και της επιθυμίας μας. Αν κάτι σε κάνει ευτυχισμένο, το κάνεις πιο συχνά. Αν κάτι είναι σημαντικό για εσένα, είναι πιο πιθανό να συνεχίσεις να το προσπαθείς ακόμα και όταν τα πράγματα σκουρύνουν. Αντί, λοιπόν, να απελπιστείς και να τα παρατήσεις, δοκίμασε μερικές από τις παρακάτω δραστηριότητες ώστε να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα στο κεφάλι σου:

1. Γράψε μια λίστα με τους πιο σημαντικούς στόχους σου για την υγεία σου, την προσωπική σου ζωή και την καριέρα σου.
2. Γράψε μια άλλη λίστα με τα 3 πράγματα που θες να καλυτερέψεις στη ζωή σου.
3. Μοιράσου αυτούς τους στόχους με τους φίλους και την οικογένειά σου.
4. Βάλε (αυστηρές) προθεσμίες εκπλήρωσης των στόχων σου.
5. Φτιάξε μια λίστα με όλα όσα θες να κάνεις οπωσδήποτε στη ζωή σου, πριν πεθάνεις.

Αυτό που κάνεις πραγματικά, στα παραπάνω 5 βήματα, είναι να φτιάχνεις μια λίστα με τα πράγματα που θες από τη ζωή. Το μόνο που μένει να κάνεις τώρα είναι να ξεκαθαρίσεις ποιες κινήσεις πρέπει να κάνεις για να φτάσεις σε αυτά. Θες να τρέξεις στον Μαραθώνιο τον Νοέμβριο; Το να ξυπνάς κάθε μέρα από τις 7 για να κάνεις προπόνηση, δεν θα είναι και τόσο βάσανο, πλέον, από τη στιγμή που θα ξέρεις πως έτσι θα καταφέρεις να φτάσεις στον στόχο σου.

Να ξέρεις πως τα πάντα στη ζωή έχουν να κάνουν με την ευτυχία και την ολοκλήρωση. Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις κάτι, όπως να τρως σωστά ή να γυμνάζεσαι συχνά, δεν πρόκειται να νιώσεις καλά. Οι κάποτε καλές σου συνήθειες γίνονται φορτίο και τα κίνητρά σου φθείρονται. Όταν όμως δημιουργείς τον δικό σου κόσμο, όπου κάθε βήμα είναι και ένα μικρό κατόρθωμα που σε φέρνει πιο κοντά στον μεγαλύτερο σκοπό σου, αρχίζεις να χτίζεις θετικές συνήθειες και να νιώθεις καλά για τη ζωή σου. Kάνεις αυτό που έχεις ανάγκη, όχι αυτό που πρέπει, και έτσι δεν ξεμένεις ποτέ από διάθεση και κίνητρα.