Σταμάτα να ιδρώνεις υπερβολικά με αυτές τις 5 απλές πρακτικές!

Σταμάτα να ιδρώνεις υπερβολικά με αυτές τις 5 απλές πρακτικές!

Ξεφορτώσου εύκολα το χειρότερο βασανιστήριο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε και μαζί με αυτό έκανε την εμφάνισή του και το αιώνιο πρόβλημα όλων των γυναικών που δεν είναι άλλο από τον ιδρώτα. Αυτό το μέγα βάσανο είναι ικανό να καταστρέψει κάθε προετοιμασία που έχεις κάνει για να βγεις έξω αψεγάδιαστη. Και επειδή, η εικόνα σου στην ιδρωμένη εκδοχή της,δεν είναι και το πιο ελκυστικό θέαμα που υπάρχει, ακολούθησε τους παρακάτω βασικούς κανόνες για να έχεις μια ευπρεπή παρουσία ακόμα και τους πιο θερμούς μήνες.


1.Φόρεσε τα σωστά ρούχα
Είναι σαφές πως αν φοράς στενά και άβολα ρούχα θα ιδρώσεις περισσότερο. Σκέψου μόνο πόσες φορές ευχήθηκες να μην είχες φορέσει αυτό το στενό τζιν μέσα στο... κατακαλόκαιρο. Προτίμησε άρα, τα πιο φαρδιά και άνετα ρούχα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα και απόφυγε τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις, καθώς έχουν την ιδιότητα να απορροφούν περισσότερη θερμότητα.


2.Πρόσεχε τι τρως
Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε φορά που τρως ένα πικάντικο φαγητό, μετά από λίγη ώρα νιώθεις να «φουντώνεις»; Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο, αφού τα καρυκεύματα έχουν την ιδιότητα να προκαλούν εφίδρωση στον οργανισμό μας, γι' αυτό φρόντισε καλύτερα να τα αποφεύγεις.


3.Μείωσε το αλκοόλ
Δυστυχώς ,αλκοόλ και ιδρώτας πάνε... πακέτο. Όταν πίνεις ,τα αιμοφόρα αγγεία σου διαστέλλονται και το σώμα αυξάνει τη θερμοκρασία του με αποτέλεσμα να ιδρώνεις πολύ πιο εύκολα. Ναι, ξέρουμε ότι μπορεί να περνάς καλά και ενδεχομένως να θέλεις να πιείς κι άλλο. Ωστόσο, πριν το κάνεις, ξανασκέψου τις συνέπειες.


4.Χαλάρωσε
Δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες και η διατροφή σου παράγοντες που προκαλούν εφίδρωση, καθώς σημαντικό ρόλο παίζει και το καθημερινό στρες. Και μπορεί οι ρυθμοί της ζωής να είναι τέτοιοι που δεν σου επιτρέπουν να απαλλαγείς εντελώς από το άγχος, όμως κάθε φορά που νιώθεις πολύ πιεσμένη φρόντισε να προσφέρεις στον εαυτό σου την απαραίτητη χαλάρωση.


5.Μην τρως αλάτι
Ποιος μπορεί να φάει ανάλατο φαγητό; Κανείς, αφού το αλάτι είναι απαραίτητο συστατικό κάθε γεύματος ,γιατί είναι αυτό που προσδίδει τη μεγαλύτερη νοστιμιά. Παρόλα αυτά, όταν καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα απ' όση ο οργανισμός σου χρειάζεται, το σώμα σου προσπαθεί να το αποβάλλει μέσω του ιδρώτα. Γι΄ αυτό, προσπάθησε να περιορίσεις την ποσότητα που προσθέτεις σε κάθε γεύμα σου.

Διαβάστε ακόμη:

Σπυράκια στην πλάτη; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και ξεχάστε τα για πάντα

Καλοκαιρινός κίνδυνος: Πώς θα κατάλαβεις ότι κόλλησες μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή