Πώς να απαλλαγείτε από την άσχημη αναπνοή μια και καλή!

Πώς να απαλλαγείτε από την άσχημη αναπνοή μια και καλή!

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και θέλει αντιμετώπιση

Οι έντονα αρωματικές τροφές ασαφέστατα και μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αναπνοή σας μιας και το νούμερο ένα πρόβλημα της άσχημης αναπνοής είναι τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο στόμα. Ωστόσο μια από τις ποιό κοινές αιτίες που έχουμε κακή αναπνοή είναι η ασθένεια των ούλων που συνδέεται άμεσα με την κακή υγιεινή του στόματος.

Πολλές φορές ο πάσχων δεν το αντιλαμβάνεται άμεσα και ένας τρόπος για να καταλάβετε μόνοι σας αν έχετε άσχημη αναπνοή είναι να εκπνεύσετε μέσα σε μια κούπα και να εισπνεύσετε γρήγορα μέσω της μύτης σας. Αν το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό τότε θα πρέπει να πάτε στον οδοντίατρό σας ώστε να σας δώσει μια ειλικρινή και επαγγελματική γνώμη.

Το να καταφύγετε στο στοματικό διάλυμα απλά θα συγκαλύψει το πρόβλημα και δεν θα το αντιμετωπίσει. Κανονικά θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα μιας και οι οδοντόκρεμες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν τις ενώσεις του θείου, που δημιουργούν τη δυσοσμία. Θα πρέπει επίσης για τον καθαρισμό των δοντιών μια φορά την ημέρα να επιστρατεύετε το οδοντικό νήμα ή αν αυτό σας ενοχλεί να καταφύγετε σε μεσοδόντια βουρτσάκια. Και βέβαια μην ξεχνάτε το βούρτσισμα της γλώσσας. Μπορείτε να το κάνετε απαλά με την οδοντόβουρτσα ή να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές ξύστρες γλώσσας που συχνά είναι ενσωματωμένες στο πίσω μέρος της οδοντόβουρτσας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα βακτήρια που παράγουν κακή αναπνοή ζουν στην επιφάνεια της γλώσσας.

Δυστυχώς τη χρήση οδοντικού νήματος την χρησιμοποιεί μόνο το 5% του πληθυσμού. Είτε γιατί δεν ξέρει τον τρόπο είτε γιατί δεν έχει το χρόνο.

Ωστόσο το οδοντικό νήμα δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε μόλις πλύνετε τα δόντια σας. Μπορείτε να το κάνετε όταν βλέπετε τηλεόραση, κάποια στιγμή μέσα στην μέρα. Ακόμα και μια φορά την εβδομάδα να κάνετε νήμα είναι καλύτερο από το να μην κάνετε καθόλου. Αν τα ούλα σας ματώνουν τότε είναι ένας λόγος παραπάνω που πρέπει να κάνετε νήμα.

Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν τόσο πολύ για την άσχημη αναπνοή τους που φτάνουν στα άκρα βουρτσίζοντας τα δόντια τους μέχρι και 10 φορές την ημέρα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέψετε το σμάλτο των δοντιών σας.

DPG Network