Μην παιδεύεσαι άδικα! 5 διαδεδομένοι μύθοι για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζεις

Μην παιδεύεσαι άδικα! 5 διαδεδομένοι μύθοι για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζεις

Ενημερώσου σωστά για τον Νο1 εχθρό σου

Αχ, αυτή η κυτταρίτιδα. Εσείς δεν βαριέστε να διαβάζετε για αυτή και εμείς δεν κουραζόμαστε να γράφουμε πώς να την εξαφανίσουμε! Τόσο ενοχλητική όσο και η φωνακλού θεία σου, η κυτταρίτιδα γίνεται νούμερο ένα θέμα προς αντιμετώπιση τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτοί είναι οι 5 μύθοι που πρέπει να γνωρίζεις τον νούμερο ένα εχθρό σου.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι λίπος
Μην μπερδεύεσαι. Η κυτταρίτιδα είναι τα λακάκια που φαίνονται όταν το λίπος διαχωρίζεται σε μικρές αποθήκες κάτω από το δέρμα. Δεν είναι,όμως, το λίπος του σώματος.

Είναι περισσότερο διαδομένο στις γυναίκες από ότι στον άντρα και κυρίως στις γυναίκες της Μεσογείου.
Πόσο άδικο! Το κολλαγόνο στο γυναικείο δέρμα οργανώνεται σε παράλληλες σειρές και αυτό το μοτίβο αποθήκευσης κάνει τη κυτταρίτιδα στις γυναίκες ορατή. Αντιθέτως το κολλαγόνο των αντρών οργανώνεται σε μοτίβο Χ, που δημιουργεί μικρότερες ποσότητες αποθήκευσης και δεν επιτρέπει την εμφάνιση όψης πορτοκαλιού. Επιπλέον έρευνες έδειξαν ότι σε αντιστοιχία με άλλες φυλές όπως στις σκανδιναβικές χώρες οι μεσογειακές γυναίκες από το DNA τους έχουν μεγαλύτερη τάση για εμφάνιση του νούμερου ένα εχθρού του γυναικείου σώματος.

Η UV ακτινοβολία επιδεινώνει την εμφάνισή της
Ένας ακόμη λόγος για να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Οι UV ακτίνες μπορούν να καταστρέψουν το κολλαγόνο του δέρματος και άρα ενισχύουν την εμφάνισή της.

Η απώλεια βάρους δεν εγγυάται την εξαφάνισή της
Φυσικά το επίπεδο λίπους που έχεις επηρεάζει την κυτταρίτιδα. Όμως ακόμα και να χάσεις τα περιττά κιλά, οι ιστοί του σώματός σου είναι κατεστραμμένοι σε ένα σημαντικό βαθμό. Η ανισορροπία στις ορμόνες επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό το πόσο κυτταρίτιδα έχεις άρα μην περιμένεις θαύματα ακόμα και όταν χάσεις όλα τα κιλά που θες.

Οι κρέμες βοηθούν
Αναζήτησε στην beauty αγορά κρέμες που περιέχουν ρετινόλη και καφεΐνη. Η καφεΐνη διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και παροδικά συρρικνώνει τις αποθήκες λίπους. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να απλώνετε αρχικά μια κρέμα με ρετινόλη και μετά με καφεϊνη για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη:

New bleaching tip: Υπόσχονται λάμψη στο χαμόγελό σας