Σε πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα; Αντιμετώπισε το έγκαυμα με φυσικές συνταγές στο σπίτι

Σε πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα; Αντιμετώπισε το έγκαυμα με φυσικές συνταγές στο σπίτι

Για άμεση ανακούφιση από το τσούξιμο και τη φαγούρα εμπιστεύσου τα μυστικά της φύσης

Αν σε πήρε ο ήλιος στην ξαπλώστρα (δεν σου δίνουμε άλλη δικαιολογία που εκτέθηκες τόσες ώρες στον καυτό ήλιο) αυτοί είναι οι τρόποι να μειώσεις την ενόχληση και το τσούξιμο του εγκαύματος, αλλά και να περιποιηθείς την κατεστραμμένη επιδερμίδα σου.

Γέμισε με νερό και ξύδι μήλου ένα μπουκάλι με αντλία και ψέκασε τα σημεία που νιώθεις περισσότερο κάψιμο. Τις πρώτες ημέρες, που το δέρμα σου θα είναι πολύ ευαίσθητο ψέκασε αυτό το μείγμα για άμεση ανακούφιση. Το ξύδι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, μειώνοντας τον πόνο και τη φαγούρα στην περιοχή.

Κάνε μπάνιο με βρώμη για να ανακουφίσεις τη φαγούρα. Βάλε σε μια κούπα βρώμη στο μίξερ, χτύπησέ τη και μετά προσέθεσε το μείγμα σε ένα μπάνιο με χλιαρό νερό πριν μπεις μέσα. Η βρώμη θα μαλακώσει τη φλεγμονή και τη φαγούρα.


Άπλωσε παχύ στρώμα από μέλι στην περιοχή. Το αγνό μέλι είναι φυσικό αντισηπτικό και βοηθάει στην κατεστραμμένη επιδερμίδα. Με προσοχή άπλωσε το και άστο να δράσει.

Περιποιήσου το δέρμα σου με μία κρέμα σώματος που έχει βάση το γάλα για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου.
Το λίπος και οι πρωτεΐνες που περιέχει το γάλα, ηρεμεί το έγκαυμα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το δέρμα. Αν η ιδέα του να κάνεις μπάνιο με γάλα σαν την Κλεοπάτρα ακούγεται δαπανηρή, προτίμησε την κρέμα σώματος. Λίγες μέρες μετά το έγκαυμα το δέρμα σου θα αρχίσει να ξηραίνεται το οποίο θα σου προκαλεί ενόχληση και θα κάνει το δέρμα σου να ξεφλουδίσει. Απόφυγέ το με συχνή επάλειψη της περιοχής με κρέμες σώματος.

Φόρεσε φαρδιά ρούχα όσο επουλώνεται η επιδερμίδα σου. Τα στενά ρούχα ενοχλούν το δέρμα σου, που σημαίνει πως αν πρέπει να πας στο γραφείο μετά από ένα σαββατοκύριακο στην παραλία μην επιδεινώνεις την κατάσταση με στενά ρούχα. Άσε το δέρμα σου να αναπνέει και να γιατρευτεί πιο σύντομα.

Βάλε την aloe vera στο ψυγείο πριν την απλώσεις για να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία του σώματος στην περιοχή και να αποτρέψεις το ξεφλούδισμα. Η καλύτερη σπιτική συνταγή για το έγκαυμα είναι το τζελ με aloe vera και ο καλύτερος τρόπος να ηρεμήσεις την περιοχή είναι να το απλώσεις έγκαιρα.

Φτιάξε μαύρο τσάι και βρέξε με αυτό ένα κομμάτι ύφασμα. Μετά δρόσισε την περιοχή. Το τσάι θα απελευθερώσει τη θερμοκρασία

Διέλυσε μερικές ασπιρίνες σε νερό και άπλωσε το μείγμα στο σημείο που πονάς περισσότερο. Οι ασπιρίνες δημιουργούν ένα στρώμα προστασίας από την μόλυνση.

Με μωρομάντιλα δρόσισε την περιοχή συχνά. Άνοιξε ένα μαντηλάκι και άστο στην περιοχή. Ανακουφίζουν και σε δροσίζουν έμεσα.

Διαβάστε ακόμη: