Οι 4 καθημερινές συνήθειες που μας κόβουν 10 χρόνια ζωής!

Οι 4 καθημερινές συνήθειες που μας κόβουν 10 χρόνια ζωής!

Μάθετε ποιες είναι και αποφύγετέ τις

Και ποιος δε θέλει να ζήσει πολλά χρόνια! Η μακροζωία είναι στόχος των περισσότερων ανθρώπων. Το θέμα είναι όμως τι κάνουμε για να τον πετύχουμε. Προσέχουμε τον εαυτό μας ή λέμε ναι στις καταχρήσεις και απλώς ευελπιστούμε να την... βγάλουμε καθαρή;

Κι όμως ερευνητές απέδειξαν πως υπάρχουν 4 συνήθειες που μας κόβουν χρόνια ζωής. Ποιες είναι αυτές; Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή και η... σωματική αδράνεια.

Σουηδική έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Preventative Magazine, απέδειξε πως οι άνθρωποι που τρέφονται υγιεινά, δεν καπνίζουν, δεν πίνουν πολύ αλκοόλ και γυμνάζονται,τείνουν να ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν ακολουθούν αυτό το πρότυπο ζωής. Για παράδειγμα, μια 75χρονη έχει μεγάλες πιθανότητες να ζήσει τα επόμενα 10 χρόνια, αν φυσικά δεν πει ναι στις 4 κακές αυτές συνήθειες που προαναφέραμε. Αν ενδώσει όμως, η πιθανότητά της για να ζήσει άλλα 10 χρόνια, μειώνεται κατά 60%. Όπως αναφέρουν οι μελετητές, ο μεγαλύτερος εχθρός από όλους είναι το κάπνισμα.

Τέλος, μια ακόμη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLoS Medicine απέδειξε ότι οι υπέρβαροι μη καπνιστές ενήλικες κινδυνεύουν περισσότερο από τους καπνιστές με φυσιολογικό βάρος. Όπως τόνισαν οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν αυξημένο κινδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη και καρδιακών επεισοδίων.

Διαβάστε ακόμα

Αναιμία; Τα βασικότερα συμπτώματα και οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να τη νικήσεις