Και όμως! Οι 3 φορές που οι flip flops σου μπορούν να σε στείλουν στο νοσοκομείο

Και όμως! Οι 3 φορές που οι flip flops σου μπορούν να σε στείλουν στο νοσοκομείο

Φέτος το καλοκαίρι σε θέλουμε προσεκτική!

Φυσικά και είμαστε λάτρεις της σαγιονάρας! Βέβαια, εμείς προτιμάμε να τη λέμε flip flops γιατί προσδίδει πιο τροπική αίσθηση! Είναι άνετες, πρακτικές, πολύχρωμες και πιθναόν να ταιριάζουν με όλες τις πρωινές εμφανίσεις σου στο νησί. Κάποιες φορές, όμως, μπορεί να προξενήσουν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα φαντάζεσαι. Αυτό το καλοκαίρι σκέψου πρακτικά και απέκλεισέ τις στις παρακάτω τρεις καταστασεις:


Όταν πας σε συναυλία ή φεστιβάλ σε εξωτερικό χώρο
Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι εστίες σκουπιδιών και μικροβίων που μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση αν έχεις ανοιχτή πληγή στο πόδια σου. Προτίμησε τα κλειστά παπούτσια σε χώρους με τόσο συγκεντρωμένο πλήθος και ειδικά αν ρέει άφθονο το αλκοόλ.

Σε πολυσύχναστα club
Ο συνδυασμός κατανάλωση αλκοόλ, πλήθος και χορός μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλους τραυματισμούς στα πόδια. Και οι πιθανότητες να πατήσεις σπασμένο γυαλί ή ακόμα και το να προσγειωθεί στο πόδι σου το μπουκάλι ή το ποτήρι που κρατάς δεν είναι και τόσο δύσκολη περίπτωση.

Όταν περπατάς σε απότομα βράχια και γλιστερές επιφάνειες
Ένα λάθος βήμα σε βράχους που γλιστράνε μπορεί να προκαλέσει στην καλύτερη περίπτωση από ένα απλό στραμπούληγμα σε κάτι που να χρειάζεται γύψο. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγεις τις δύσκολες επιφάνειες με τα flip flops και να προτιμάς παπούτσια με καλύτερη στήριξη του ποδιού.

Διαβάστε ακόμη:

Οι βασικές πρώτες βοήθειες, για τα 5 πιο συνηθισμένα ατυχήματα των διακοπών