Τα 3 σημάδια της θερμοπληξίας που σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά

Τα 3 σημάδια της θερμοπληξίας που σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά

Ένας πονοκέφαλος ή μια ζάλη δεν είναι αθώοι

Δυστυχώς κάποιοι από εμάς δεν έχουν συνηθίσει να ακούν το σώμα τους και τις ανάγκες του ακόμα και όταν αυτό εκτίθεται για πολλές ώρες στον ήλιο ή την ζέστη. Το καλοκαίρι για του Έλληνες είναι ταυτόσημο με τις ατελείωτες ώρες στην παραλία παίζοντας ρακέτες, κάνοντας ηλιοθεραπεία και κάπου- κάπου κάνουν καμιά βουτιά.

Σίγουρα φίλοι σας ή γνωστοί έχουν οδηγηθεί από την παραλία στο νοσοκομείο είτε με ηλίαση είτε με θερμοπληξία γιατί πολύ απλά δεν πρόσεξαν την έκθεσή του στη ζέστη αλλά κυρίως δεν αντιλήφθηκαν τα σημάδια που τους έστελνε το σώμα τους. Δείτε ποιά είναι τα 3 σημάδια της θερμοπληξίας στα οποία πρέπει να δώσετε βάση.

1. Πονοκέφαλος και ζάλη; Νευρολογικές διαταραχές, όπως σύγχυση και λήθαργος είναι η πρώτη ένδειξη ότι πάσχετε από αφυδάτωση. Να δώσετε σημασία γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε λιποθυμία και σε πιο ακραίες περιπτώσεις σε επιληπτικές κρίσεις.

2. Πόνοι στο στομάχι: Ναυτία, κράμπες και σε πολύ ακραίες περιπτώσεις μέχρι και έμετος.

3. Πυρετός, μεταβολές του καρδιακού ρυθμού ή της αρτηριακής πίεσης. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν αλλαγές στις τακτικές λειτουργίες του σώματός σας. Αν έχετε πυρετό, αύξηση των παλμών της καρδιά σας, η αρτηριακή σας πίεση είναι μειωμένη και παρατηρείτε ότι αρχίζετε να αναπνέετε πολύ γρήγορα (20 με 25 αναπνοές ανά λεπτό) τότε η αφυδάτωση σας έχει χτυπήσει την πόρτα.

Πώς να τα αποτρέψετε όλα αυτά; Ακόμα και αν αισθάνεστε καλά, να πίνετε πολλά υγρά και να αναζητάτε σκιερά μέρη. Να φοράτε αέρινα ρούχα για να κρατάτε το σώμα σας δροσερό και αν θεωρήσετε ότι έχετε κάποια από τα συμπτώματα τότε ένα αθλητικό ποτό με ηλεκτρολύτες είναι ότι καλύτερο ή το πιο απλό νερό και αλάτι!