Μείωσε το πρήξιμο και χάσε βάρος με 6 απλά «βραδινά βήματα»

Μείωσε το πρήξιμο και χάσε βάρος με 6 απλά «βραδινά βήματα»

Μάθε να ξυπνάς πιο ανάλαφρη εύκολα και γρήγορα!

Μπορεί το βράδυ να θεωρείται μια «νεκρή» περίοδος, που δεν έχουμε την επιλογή να κάνουμε όσα πράγματα και δραστηριότητες θα θέλαμε, ωστόσο αυτό είναι λανθασμένο, αφού και αυτό αποτελεί ένα κομμάτι της μέρας μας. Συνεπώς, μπορείς να το εκμεταλλευτείς εξίσου, προκειμένου να σε βοηθήσει να χάσεις το πρήξιμο του επόμενο πρωινού, αλλά ταυτόχρονα και να χάσεις βάρος. Σταμάτα να δίνεις περισσότερη βαρύτητα στο πρωινό σου ή στο πως θα κάψεις θερμίδες μέσα στη μέρα και... άδραξε το βράδυ σου ακολουθώντας τους παρακάτω τρόπους.


1.Φάε γεύματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
Αν θέλεις το επόμενο πρωί να ξυπνήσεις λιγότερο φουσκωμένη, θα πρέπει σίγουρα να παραλείπεις τα βαριά βραδινά γεύματα, και κυρίως το πρόχειρο φαγητό που συνηθίζεις να παίρνεις απέξω και περιέχει μεγάλες ποσότητες νάτριου. Αυτό που θα συμβεί είναι το αλάτι να παραμένει στον οργανισμό σου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις πρησμένη. Η καλύτερη επιλογή είναι να μαγειρέψεις ένα υγιεινό γεύμα, όπως λαχανικά στον ατμό και άπαχο κρέας.


2.Κάνε τη γυμναστική σου βραδινές ώρες
Πολλοί από εμάς κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε πως η γυμναστική τις βραδινές ώρες θα μας γεμίσει με ενέργεια και υπερένταση με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κοιμηθούμε καθόλου εύκολα. Αυτό είναι λάθος, καθώς πρόσφατες έρευνες μας δείχνουν ότι η γυμναστική αυτές τις ώρες είναι ωφέλιμη καθώς διώχνει το στρες της μέρας και μας κάνει να νιώθουμε πιο ανάλαφροι, αποβάλλοντας μέσω της εφίδρωσης τις περιττές τοξίνες.


3.Φτιάξε τις μερίδες των γευμάτων σου
Οι μερίδες των εστιατορίων περιέχουν συνήθως τις διπλάσιες θερμίδες από αυτές που πρέπει να καταναλώνουμε σε ένα γεύμα, οπότε είναι καλύτερα να μεριμνήσεις από την προηγούμενη μέρα για το μεσημεριανό σου. Φτιάξε από το προηγούμενο βράδυ σπιτικό φαγητό και πακέταρε τη μερίδα που πρέπει να καταναλώσεις, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να παραγγείλεις απέξω. Άλλωστε, των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!


4.Πιές πολύ νερό
Το νερό μας βοηθά να αποβάλλουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας, οπότε όσο περισσότερο καταναλώνεις τόσο περισσότερο «καθαρίζεις» το σώμα σου. Βέβαια, φρόντισε να σταματήσεις να πίνεις νερό περίπου μια ώρα πριν πέσεις για ύπνο, αν δεν θέλεις να βγάλεις το βράδυ σου... στην τουαλέτα.


5.Σιγουρέψου πως το δωμάτιό σου είναι αρκετά σκοτεινό
Ο οργανισμός μας διαθέτει μια ορμόνη, την μελατονίνη, η οποία σύμφωνα με έρευνες ενεργοποιείται περισσότερο όταν βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι και μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας στην καύση των θερμίδων. Βεβαιώσου λοιπόν, προτού κοιμηθείς, πως δεν υπάρχει κάποιο αναμμένο φως στο υπνοδωμάτιό σου.


6.Κλείσε τον κλιματισμό πριν κοιμηθείς
Η ιδέα του να καις θερμίδες ενώ κοιμάσαι μπορεί να ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, όμως είναι διαπιστωμένο πως κάποιος μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες στον ύπνο του όταν βρίσκεται σε περιβάλλον με χαμηλότερη θερμοκρασία. Η διαφορά στο ποσοστό δεν είναι μεγάλη, αφού αγγίζει το 7%, αλλά αποτελεί ένα μικρό βήμα για να βρεθείς πιο κοντά στο στόχο σου.

Διαβάστε ακόμη:

Καλοκαιρινή κατάθλιψη! Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν

Προστατευθείτε από τους κινδύνους του καλοκαιριού!