Κυτταρίτιδα: Πώς θα την εντοπίσετε

Κυτταρίτιδα: Πώς θα την εντοπίσετε

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα με απλούς τρόπους

Αν ανησυχείτε ότι έχετε κυτταρίτιδα, υπάρχουν απλοί τρόποι να το διαπιστώσετε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Η κυτταρίτιδα παρουσιάζεται στην πλειοψηφία των γυναικών, σε όλο τον κόσμο, αλλά μπορεί να είναι πιο έντονη σε ανθρώπους που δεν γυμνάζονται και δεν προσέχουν την διατροφή τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με επιστήμονες, παρουσιάζεται σε ανθρώπους ανεξαρτήτως βάρους. Μάθετε πώς θα διαπιστώσετε αν έχετε, αλλά και πώς θα την ελαχιστοποιήσετε.

Σταθείτε μπροστά από έναν ολόσωμο καθρέφτη και εξετάστε προσεκτικά τις περιοχές του σώματος που εμφανίζεται περισσότερο η κυτταρίτιδα: γλουτούς, μηρούς και κοιλιά. Ψάξτε εξονυχιστικά στα σημεία που το δέρμα σας μπορεί να μην έχει λεία όψη- δείτε αν έχει μικροσκοπικά εξογκώματα ή όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η μη λεία όψη είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης λιπώδη ιστού, κάτω από την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος.

Με τα δάχτυλά σας «τσιμπήστε» μία μικρή έκταση στο εξωτερικό του μηρού σας. Δείτε αν σχηματίζεται η όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιφάνεια. Αν, πριν το κάνετε, η περιοχή ήταν λεία, σημαίνει ότι η κυτταρίτιδα στους μηρούς σας είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Επαναλάβετε την διαδικασία και σε άλλες περιοχές του σώματός σας. Αν, με το «τσίμπημα», η επιφάνεια του δέρματός σας φαίνεται λεία, είστε τυχερή: δεν έχετε κυτταρίτιδα.

Αν, πάλι, έχετε, μπορείτε να μειώσετε την εμφάνισή της, με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Καθημερινά, πίνετε 8 ποτήρια νερό τουλάχιστον, για να αποβάλλετε τις τοξίνες, που είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, που θα βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, φυτικών ινών, άπαχου κρέατος και ψαριών πλούσιων σε Ω3. Αποφύγετε τροφές που περιέχουν τοξίνες, όπως η καφεΐνη, το αλκοόλ και τα τηγανητά. Βάλτε στην ζωή σας την άσκηση (τουλάχιστον επί 30 λεπτά, για τρεις φορές την εβδομάδα). Προτιμήστε δραστηριότητες όλως το τρέξιμο, το ποδήλατο, το κολύμπι ή η γιόγκα, που θα σμιλεύσουν το σώμα σας, και θα κάψουν το επιπλέον λίπος.

Διαβάστε ακόμα:
Έπινε 3 λίτρα νερό τη μέρα επί ένα μήνα και το πρόσωπό της άλλαξε εκπληκτικά! Δείτε το
Κυτταρίτιδα: Τα σημαντικότερα tips για να την εξολοθρεύσετε μια για πάντα