Στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χειροποίητα μπισκότα!

Στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χειροποίητα μπισκότα!

Στη συγκεκριμένη συνταγή, «Μυστικό της Ιωάννας Σταμούλου» που ετοίμασε στην Κουζίνα του Κωτσόβολου, χρησιμοποιούμε σεμεδάκια της γιαγιάς κι εορταστικά κουπ πατ σε διάφορα σχέδια.

Έχεις τα ίδια στολίδια αρκετά χρόνια και θέλεις να δώσεις μια νέα πνοή στο δέντρο σου; Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να φτιάξεις τα δικά σου Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και να τα τοποθετήσεις -περήφανα- στο φωτεινό σου δέντρο!

Παρακάτω μπορείς να βρεις μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα που μπορείς να ετοιμάσεις μόνη σου, ή ακόμα καλύτερα μαζί με τα παιδιά σου για να μοιραστείτε ποιοτικό χρόνο παρέα.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, «Μυστικό της Ιωάννας Σταμούλου» που ετοίμασε στην Κουζίνα του Κωτσόβολου, χρησιμοποιούμε σεμεδάκια της γιαγιάς κι εορταστικά κουπ πατ σε διάφορα σχέδια.

Δες τη συνταγή σ’ ένα γρήγορο video

https://www.facebook.com/14292961162/posts/10156787941876163/

Υλικά (για 25-30 κομμάτια περίπου αναλόγως μεγέθους)

Για τη ζύμη

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κ.γλ. γαρίφαλο
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
biscota 1
  • Εκτέλεση

    1. Αναμειγνύουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
    2. Προσαρμόζουμε στο μίξερ χειρός τους γάντζους και σ’ ένα ξεχωριστό μπολ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
    3. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και το αυγό και χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη. Προσοχή στο ζύμωμα για να μην σκληρύνει η ζύμη.
    4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
    5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί.
    6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε 3 μέρη, και πλάθουμε σε μπάλες. Πιέζουμε την πρώτη μπάλα να πλατύνει, την τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 κομμάτια χαρτιού ψησίματος και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 5 χιλιοστών. Ξεκολλάμε το πάνω χαρτί, τοποθετούμε πάνω στη ζύμη ένα σεμεδάκι, σκεπάζουμε πάλι με το χαρτί και ρολάρουμε τον πλάστη πάνω-κάτω για ν’ αφήσει αποτύπωμα και να λεπτύνει λίγο ακόμη.
    7. Ξεκολλάμε προσεκτικά το σεμεδάκι από τη ζύμη και με κουπ πατ διαφόρων σχημάτων κόβουμε κομμάτια.
    8. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί. Μ’ ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες κι αφαιρούμε τη ζύμη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, όχι όμως κολλητά, γιατί θα φουσκώσουν λίγο στο ψήσιμο.
    9. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα ξεφουρνίζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί για να μη διαλυθούν.
    10. Τέλος περνάμε κορδελάκια και τα μπισκότα είναι έτοιμα για στόλισμα και για φάγωμα.