Δοκίμασα τα HUAWEI FreeBuds 4i με το Active Noise Cancellation και δεν τα αποχωρίζομαι με τίποτα!

Σοφία Μαυραντζά
Δοκίμασα τα HUAWEI FreeBuds 4i με το Active Noise Cancellation και δεν τα αποχωρίζομαι με τίποτα!

Ο μόνος τρόπος για να σε βοηθήσω να καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι τα ακουστικά για την καθημερινότητά μου, είναι να παραδεχθώ πως αποτελούν μία προέκταση του εαυτού μου.

Ο μόνος τρόπος για να σε βοηθήσω να καταλάβεις πόσο σημαντικά είναι τα ακουστικά για την καθημερινότητά μου, είναι να παραδεχθώ πως αποτελούν μία προέκταση του εαυτού μου. Σκέψου απλώς ότι το πρωί που ανοίγω τα μάτια μου, πριν φτιάξω τον καφέ μου, τα έχω ήδη φορέσει για να ακούσω την αγαπημένη μου playlist, ενώ αρκετά βράδια ξαπλώνω στο κρεβάτι ακούγοντας κάποιο podcast, το οποίο με βοηθάει να αποκοιμηθώ πιο γρήγορα. Ειλικρινά, μερικές φορές σκέφτομαι πόσο διαφορετική, άβολη ή βαρετή θα ήταν η ρουτίνα μου, αν δεν είχα μαζί μου αυτό τον πολύτιμο «σύμμαχο».

Ωστόσο, αυτό που απολαμβάνω περισσότερο φορώντας τα ακουστικά μου, είναι πως -κατά κάποιον τρόπο- «δραπετεύω» από το εξωτερικό περιβάλλον. Χάνομαι μέσα σε μελωδίες ενώ εξερευνώ την πόλη ή γυμνάζομαι, αφοσιώνομαι σε μία πολύωρη τηλεφωνική συνομιλία με την κολλητή μου ή στη σπαρταριστή αφήγηση ενός podcast. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος που εδώ και μήνες μετρούσα τις ημέρες αντίστροφα μέχρι να έρθει ο Απρίλιος, ο μήνας που θα αποκτούσα επιτέλους τα νέα HUAWEI FreeBuds 4i, τα ακουστικά που σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους, υπόσχονταν πως θα αλλάξουν την καθημερινότητά μου προς το καλύτερο.

Τι συνέβη τελικά; Χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή που τα πήρα στα χέρια μου για να σιγουρευτώ πως είχα κάνει την καλύτερη επιλογή! Το γιατί θα το ανακαλύψεις αμέσως!

hu2

Σύγχρονος και εύχρηστος σχεδιασμός «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα μας

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν χρειάστηκε να βάλω τα ακουστικά σε λειτουργία για να διαπιστώσω πως ήταν η πλέον κατάλληλη επιλογή για εμένα. Ανοίγοντας με λαχτάρα το κουτί και βλέποντας τον κομψό, οβάλ σχεδιασμό τους, την ιδιαίτερη απόχρωση αλλά και το μικροσκοπικό μέγεθος της θήκης φόρτισής τους -η οποία πραγματικά χωράει στην παλάμη μου- κατάλαβα πως τα νέα μου ακουστικά, ήταν «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα μου.

Ειδικότερα για ένα πολυάσχολο κορίτσι, όπως εγώ, το οποίο επιθυμεί να είναι όλη την ημέρα συνδεδεμένο, αλλά και να έχει απόλυτη ελευθερία και άνεση κινήσεων, τα HUAWEI FreeBuds 4i είναι ιδανικά. Διότι είναι συμβατά με όλα τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android, ενώ με ένα μόνο άγγιγμα σου παρέχουν τον απόλυτο έλεγχο στην αναπαραγωγή μουσικής, τις φωνητικές κλήσεις, καθώς και την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση του θορύβου. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα ακουστικά έχουν το ιδανικό design για να εφαρμόζουν απόλυτα στο αυτί και έτσι, να μπορείς να τα φοράς για ατελείωτες ώρες, χωρίς να σε κουράζουν ή να γίνονται ενοχλητικά.

hu 3

Ανεπανάληπτη ποιότητα ήχου για να ακούμε και να ακουγόμαστε καλύτερα

Πέρα από το μοναδικό design τους, αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα ακουστικά να ξεχωρίζουν με διαφορά, είναι τα κορυφαία ηχεία τους, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για εμάς που ζούμε για να ακούμε μουσική και… ακούμε μουσική για να ζούμε! Χάρη στο ευέλικτο και ισχυρό διάφραγμα από πολυμερή «PEEK + PU», μετατρέπουν την ακρόαση σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να ακούω ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια στα αγαπημένα μου τραγούδια, ενώ είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να μειώνουν τον θόρυβο του ανέμου και να εξασφαλίζουν απόλυτη σταθερότητα στα ηχητικά εφέ.

Όσο για τις φορές που θέλω να «δραπετεύσω» και να χαλαρώσω στον δικό μου μικρόκοσμο, αρκεί να κρατήσω πατημένο το ακουστικό, ώστε να πάω από τη λειτουργία «Awareness Mode» στη λειτουργία «Active Noise Cancellation Mode» (ANC), η οποία ακυρώνει απόλυτα τους εξωτερικούς ήχους. Μάλιστα, ακόμη και τις στιγμές που βρίσκομαι σε έναν πολυσύχναστο χώρο -όπως το μετρό- και θέλω να ακούγομαι καλύτερα, δεν χρειάζεται να ρωτάω ξανά και ξανά τον συνομιλητή μου για το αν με ακούει, αφού τα ακουστικά μου διαθέτουν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες για βελτίωση της ποιότητας των κλήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα θόρυβο και παράγουν ένα αντίστροφο «κύμα» ήχου που μειώνει την εξωτερική φασαρία. Χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία «beamforming» δε, το μικρόφωνο αναγνωρίζει και απομονώνει με ακρίβεια τη φωνή μου και φιλτράρει τον θόρυβο που επικρατεί γύρω μου!

hu4

Μία μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας που δεν θα σε «προδώσει» ποτέ

Ένας από τους λόγους που με έκαναν να ανυπομονώ για τη συγκεκριμένη αγορά, είναι ότι είχα διαβάσει πως, παρά το μικρό μέγεθος της θήκης φόρτισής τους, τα Huawei Freebuds 4i διαθέτουν μία ισχυρή μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας. Θέλοντας να εξακριβώσω τι ακριβώς σημαίνει η φράση «μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας», αποφάσισα να πραγματοποιήσω ένα τεστ. Πριν πέσω για ύπνο, έβαλα τα ακουστικά να φορτίσουν και με το πέρας της φόρτισης, απενεργοποίησα τη λειτουργία ANC. Ξάπλωσα στο κρεβάτι φορώντας τα ακουστικά και έβαλα μία χαλαρωτική λίστα τραγουδιών για… όνειρα γλυκά. Το επόμενο πρωί και πιο συγκεκριμένα οκτώ ώρες μετά, ξύπνησα ακούγοντας μία ευχάριστη ambient μελωδία, ενώ τα ακουστικά συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά για δύο ώρες ακόμη, αφού όταν είναι απενεργοποιημένη η λειτουργία ANC, υποστηρίζουν μέχρι και 10 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής μουσικής ή 6,5 ώρες φωνητικών κλήσεων. Με τη βοήθεια της θήκης φόρτισης δε, η διάρκειά τους μπορεί να φτάσει τις 22 ώρες συνεχόμενης μουσικής αναπαραγωγής ή 14 ώρες φωνητικών κλήσεων! Όσο για τις φορές που νομίζω πως θα εξαντλήσω τη μπαταρία τους, αρκούν μόλις δέκα λεπτά φόρτισης, για να μου παρέχουν τουλάχιστον 4 ώρες λειτουργίας!

Αν η εμπειρία μου με τα νέα Huawei Freebuds 4i δεν ήταν αρκετή για να σε πείσει να τα εντάξεις ASAP στην καθημερινότητά σου, να ξέρεις πως μέχρι τις 18 Απριλίου, μπορείς να τα αποκτήσεις σε μία ασυναγώνιστη τιμή και με δώρο το smartband Huawei Band 4! Και χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα που διαθέτει, ο οποίος καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια τους καρδιακούς παλμούς και τα επίπεδα του οξυγόνου σου στο αίμα, θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο του οργανισμού σου. Συνδυάζοντας δε το συγκεκριμένο wearable με τα νέα σου ακουστικά, όχι μόνο θα «απογειώσεις» τις προπονήσεις και τις επιδόσεις σου, αλλά θα κάνεις την καθημερινότητά σου πιο διασκεδαστική και σίγουρα, θα φέρεις την ευεξία σου σε πρώτο πλάνο!