Πέντε after work δροσιστικές εμπειρίες που αξίζει να «κυνηγήσεις»

Πέντε after work δροσιστικές εμπειρίες που αξίζει να «κυνηγήσεις»

Να είσαι σίγουρη πως, όχι μόνο θα «πιάσεις» τα summer vibes, αλλά θα χαλαρώσεις τόσο πολύ που την αμέσως επόμενη μέρα, θα πας με ανανεωμένη διάθεση στο γραφείο!

Σηκώνεσαι νωρίς το πρωί, ετοιμάζεσαι, φεύγεις όπως, όπως με μία φρυγανιά στα χέρια για το γραφείο. Φτάνοντας αισίως μετά από μία ώρα κολλημένη πίσω από νταλίκες, ταξί και ασθενοφόρα, είσαι έτοιμη να πέσεις με τα… μούτρα, σε αυτό που ξέρεις να κάνεις καλύτερα. Ναι, την αγαπάς πολύ την απασχόλησή σου, ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε, δεν ξέρεις όμως τον τελευταίο καιρό τι σε έχει πιάσει. Βάζεις το ζακετάκι σου, ζεσταίνεσαι αφόρητα. Βγάζεις το ζακετάκι, ο κλιματισμός του γραφείου σε κάνει να τουρτουρίζεις. Άσε που οι καλοκαιρινές μελωδίες στα ακουστικά σου δεν βοηθάνε με τίποτα. Αντίθετα, σε κάνουν να χαζεύεις σε ένα ατελείωτο daydreaming μπροστά από την αναμμένη οθόνη, ονειροπαρμένη από όλα εκείνα τα εξωτικά, καρτοποσταλικά μέρη που πλάθεις με τη φαντασία σου, τις ευφάνταστες, δροσιστικές εμπειρίες που γνωρίζεις πως θα μπορούσες να γευτείς, αν βέβαια δεν χρειαζόταν να δηλώνεις το «παρών» κάθε μέρα «nine to five».

Ο δείκτης όμως, δεν λέει με τίποτα να φτάσει το… άφταστο «πέντε». Και όταν με το καλό φτάσει, η οθόνη θα σβήσει και μαζί της και εσύ, κλείνοντας την πόρτα του σπιτιού σου. Ναι, οι απαιτήσεις μπορεί να είναι αναρίθμητες και οι ρυθμοί «άπιστοι», το καλοκαίρι όμως είναι εδώ και μέχρι εμείς να το καταλάβουμε, θα έχει πάλι τελειώσει. Μην χάνεις άλλο χρόνο λοιπόν! Παρακάτω έχουμε καταγράψει πέντε σούπερ δελεαστικές, after work εμπειρίες που αξίζει να «κυνηγήσεις». Να είσαι σίγουρη πως, όχι μόνο θα «πιάσεις» τα summer vibes, αλλά θα χαλαρώσεις τόσο πολύ που την αμέσως επόμενη μέρα, θα πας με ανανεωμένη διάθεση στο γραφείο!

Σινεμά ο Παράδεισος

Όχι, δεν αναφέρομαι στη διαχρονική ταινία του Giuseppe Tornatore, αλλά στον δικό σου «επίγειο» παράδεισο, το ρομαντικό σημείο εκείνο που δίνεις ραντεβού με όλους τους αγαπημένους σου ήρωες από το «μεγάλο πανί». Τέλος οι κλειστοφοβικές, σκοτεινές αίθουσες! Πλέον με ταβάνι τα αστέρια, στα καλύτερα και πιο old school θερινά σινεμαδάκια της πόλης, θα έχεις την ευκαιρία να δώσεις μία πιο κινηματογραφική απόχρωση στα βράδια σου, απολαμβάνοντας με τις κολλητές σου κλασικά αλλά και νεότερα αριστουργήματα της εβδόμης τέχνης, τρώγοντας φρεσκοψημένο pop corn με βούτυρο και πίνοντας το αγαπημένο σου Somersby! Ειλικρινά, μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο;

kalttero

Νυχτερινά… μακροβούτια

Τι κι αν ο ήλιος σε λίγες ώρες θα χαθεί; Εσύ προλαβαίνεις φεύγοντας από το γραφείο, να κάνεις μία στάση στο σπίτι σου, να φορέσεις το monokini και τις σαγιονάρες σου, να πετάξεις μία πετσέτα θαλάσσης και ένα λίγο πιο χοντρό φουτεράκι (για αργότερα) στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να… αποδράσεις -έστω και μεσοβδόμαδα- σε ένα από τα παραθαλάσσια σημεία της πόλης. Τα γενναία μακροβούτια με «θέα» τα πορτοκαλί νερά του ηλιοβασιλέματος, είναι ο πιο παραμυθένιος τρόπος να δώσεις «χρώμα» σε μία κατά τα άλλα κοινότυπη μέρα. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το αγαπημένο σου βιβλίο ή απλά τον… αγαπημένο σου.

agapimeno

Κάνε το μπαλκόνι σου… νησί

Έλεγε ένα τραγούδι πίσω στο μακρινό 2008 και έχουμε έναν αρκετά καλό λόγο για να «μεταμορφώσεις» το μπαλκόνι, την αυλή, την ταράτσα σου σε νησί. Γκουρμέ αλλά σπιτικά εδέσματα φτιαγμένα από τα χεράκια των φιλενάδων και τα δικά σου, ποτήρια γεμάτα πάγο και ανθρακούχο μηλίτη, υπόσχονται να σου χαρίσουν βραδιές ατελείωτων συζητήσεων, που θα θέλετε να επαναλάβετε ξανά και ξανά. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλές προετοιμασίες. Η κάθε μία θα φέρει τη δική της πιατέλα, εσύ θα βάλεις τα κεριά, τις μαξιλάρες, τα πολύχρωμα χαλιά και την ανάλογη μουσική που θα σας «ταξιδέψει» πολύ μακριά, στο γραφικό μπαλκόνι κάποιου κυκλαδίτικου νησιού, τι κι αν βρίσκεστε… προσωρινά τουλάχιστον στην «καρδιά» της πόλης.

Καλοκαίρι μετά μουσικής

Κανονικά, με τόσες συναυλίες και ηχηρά ονόματα που έχουν κατακλύσει φέτος τις αθηναϊκές σκηνές, δεν θα έπρεπε να αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνει μετά το γραφείο, αλλά να είχες ήδη κλείσει εισιτήρια! Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρεσαι για κάποιον από τους ξένους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν φέτος στη χώρα μας, υπάρχουν «μικρότερες» μουσικές εκδηλώσεις σε διάφορες γειτονιές της πόλης, από αξιόλογους εγχώριους καλλιτέχνες, μικρές ερασιτεχνικές μπάντες που υπόσχονται πως φεύγοντας ζαλισμένη από τον πολύ χορό, θα χρειάζεσαι σίγουρα ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια. Υπάρχει καλύτερη εκτόνωση από τον χορό, έπειτα από ένα γεμάτο 8ωρο; Δεν νομίζω.

nomizwww

Ανακάλυψε την «κρυφή» πλευρά της πόλης

Όλο το νόημα του καλοκαιριού, έγκειται στο γεγονός πως επιτέλους μπορούμε να φορέσουμε τα πιο αέρινα και άνετα ρούχα μας και να ξεχυθούμε στους δρόμους! Αν μετά το γραφείο λοιπόν, χρειάζεσαι λίγο χρόνο αποκλειστικά για τον εαυτό σου, φόρεσε τα ακουστικά σου, βάλε την πιο summer playlist στη διαπασών και ξεκίνα για μία ανεπανάληπτη αστική εξερεύνηση. Μην ξεχνάς, η πόλη σου -όσο καλά και αν νομίζεις πως την ξέρεις- κρύβει πάντα εκπλήξεις, αν ξέρεις να ψάχνεις.

psaxneisss

Όπως καταλαβαίνεις, δεν χωράνε πλέον δικαιολογίες για να αφήνεις το καλοκαίρι να σου «γλιστράει» μέσα από τα χέρια. Οι ευκαιρίες διασκέδασης είναι πολλές, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τις… «κυνηγήσεις». Πώς θα το κάνεις αυτό; Παίρνοντας μέρος στο «The Somersby Tree Hunt», κυνηγώντας το πράσινο δεντράκι που κρύβεται κάπου στην οθόνη σου και ανακαλύπτοντας μοναδικές, δροσιστικές εμπειρίες και υπέροχα Somersby δώρα!