Στους top προορισμούς του 2021 βρίσκεται κι ένα ελληνικό νησί

Στους top προορισμούς του 2021 βρίσκεται κι ένα ελληνικό νησί

Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψεις μέσα στη νέα χρονιά.

Από τότε που ο κορονοϊός έχει μπει στη ζωή μας έχουμε ξεχάσει τι θα πει να κάνεις σχέδια για ένα ταξίδι, να ψάχνεις αεροπορικά, να κοιτάζεις τα αξιοθέατα που θα επισκεφθείς και να βρίσκεις το καλύτερο κατάλυμα για τη διαμονή σου. Μας έχει λείψει ιδιαίτερα όλη αυτή η διαδικασία, και αν υπάρχει κάτι που περιμένουμε με αγωνία να κάνουμε όταν όλα τελειώσουν είναι αυτό ακριβώς. Να κάνουμε όσα ταξίδια μας στέρησε η προηγούμενη χρονιά και η πανδημία.

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να έχεις κάνει και την ανάλογη έρευνα για προορισμό. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος άνθρωποι από περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο ψήφισαν τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2021. Πού θα ήθελες να κάνεις διακοπές στην Ευρώπη μόλις είναι ασφαλές να ταξιδέψεις; Ανακάλυψε την κορυφαία ευρωπαϊκή ταξιδιωτική λίστα με μερικούς από τους καλύτερους προορισμούς.

Το καλύτερο; Μέσα σε αυτή τη λίστα βρίσκεται κι ένα ελληνικό νησί που σίγουρα έχεις επισκεφθεί στο παρελθόν.

#1. Braga, Πορτογαλία

Η λεγόμενη Πορτογαλική Ρώμη είναι ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2021. Η Braga έχει κάτι να προσφέρει στον καθένα μας. Η Braga θα προσελκύσει τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής. Eίναι επίσης ένας προορισμός που πρέπει να δεις για γκουρμέ γεύσεις, αλλά και για εθισμένους σε ψώνια (με ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα και μια μεγάλη γκάμα ανεξάρτητων καταστημάτων στο κέντρο της πόλης).

Απίστευτα ρομαντική επίσης, η Μπράγκα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης και μεταξύ αυτής με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Ακόμα σκέφτεσαι τον Covid; Η Μπράγκα έχει αναγνωριστεί από τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για τη γρήγορη και καινοτόμο αντίδραση των αρχών να σταματήσουν την επιδημία προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους.

#2. Ρώμη, Ιταλία

Για δεκαετίες υπήρξε μια από τις αγαπημένες πόλεις της Ευρώπης για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. «Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα του κόσμου». Αυτό ισχύει με πολλούς τρόπους. Οι Ρωμαίοι διαμόρφωσαν τα σύνορα της Ευρώπης και το εμπλούτισαν πολιτιστικά όπως κανένας άλλος πολιτισμός. Η επαρχία της Ρώμης είναι ένα ταιριαστό πλαίσιο για τους πολλούς θησαυρούς της πρωτεύουσας και η γύρω περιοχή έχει βιώσει, λίγο πολύ άμεσα, την επιρροή της ιστορίας της Αιώνιας Πόλης.

Η Ρώμη είναι ακόμη περισσότερο από το Παρίσι ή την Αθήνα ένα υπαίθριο μουσείο. Η ιταλική πρωτεύουσα είναι ιδανικός προορισμός για ένα οικογενειακό ταξίδι για να ανακαλύψεις το Κολοσσαίο ή να κάνεις μια ρομαντική απόδραση για να δηλώσεις την αγάπη σου στα ισπανικά σκαλιά. Χιλιάδες εμπειρίες σε περιμένουν στη Ρώμη.

Δες στη gallery τους υπόλοιπους προορισμούς.