Θερινό σινεμά στο μπαλκόνι: 6 ταινίες για τα καλύτερα βράδια του καλοκαιριού

Νατάσσα Σχοινά
Θερινό σινεμά στο μπαλκόνι: 6 ταινίες για τα καλύτερα βράδια του καλοκαιριού

Πάρε το laptop στο χέρι, βγες έξω και απόλαυσε τη βραδιά με τη φίλη ή το boyfriend.

Όσο ήμασταν σε lockdown, ανυπομονούσα αυτό να αρθεί και να βγούμε έξω. Όχι για να παρτάρω. Όχι για να μαζευτώ με 1000 άτομα σε μία πλατεία. Για να κάνω ένα πολύ απλό και βαθιά συναισθηματικό πράγματα για εμένα: Να πάω στο σινεμά.

Οι θερινοί πάντα μου άρεσαν. Κλείνω πάντα την πιο βραδινή προβολή, εκεί που υπάρχει σχεδόν απόλυτη ησυχία από τη γειτονιά γύρω, και απολαμβάνω την ταινία υπό τη δροσιά της «ακατάλληλης» ώρας.

Θερινό στο μπαλκόνι

Τις φορές που δεν μπορώ να το κάνω, είτε επειδή δεν προλαβαίνω είτε επειδή δεν έχω όρεξη να δω πολύ κόσμο, απλά προσπαθώ να μεταφέρω την ατμόσφαιρα στο σπίτι. Στρώνω το τραπέζι του μπαλκονιού, βάζω πάνω το laptop με τα έξτρα ηχεία που πήρα για καλύτερο ήχο -μία από τις καλύτερες αγορές ever αν βλέπεις ταινίες- και περνάω καταπληκτικά.

tainies kalokairi11

5 ταινίες με μπαμπάδες που συγκίνησαν όπως ο Anthony Hopkins στο The Father

Για να πάει καλά μία τέτοια βραδιά, βέβαια, πέρα από το ντεκόρ και τα σνακ, χρειάζεται και καλές ταινίες. Δεν έχει σημασία το genre στο οποίο ανήκουν. Απλώς να έχουν κάτι να σου δώσουν.

Ψυχαγωγία; Γέλιο; Κλάμα; Έντονα συναισθήματα που θα σου μείνουν.

Little Miss Sunshine, 2006

Έχεις κάνει ποτέ road trip με την οικογένειά σου; Ετοιμάσου να αναβιώσεις τις στιγμές, με όλη την τρέλα που δικαιωματικά αξίζουν. Bonus: Η Abigail Breslin και ο Paul Dano είναι απολαυστικοί στα πρώτα τους βήματα στον κινηματογράφο.



5 ταινίες που θα κάνουν το ΣΚ σου πολύ πιο ενδιαφέρον

E.T. (1982)

Κλασικά αγαπημένη επιλογή αν θες να νοσταλγήσεις λίγο την παιδική ή εφηβική σου ηλικία. Αν δεν έχεις δει την ταινία, προειδοποιώ, ετοιμάσου να συγκινηθείς. Με έναν πολύ όμορφο τρόπο.



Jaws, 1975

Τι καλύτερο από το να δεις μία ταινία για μεγάλους λευκούς καρχαρίες που διαμελίζουν τους λουόμενους στην παραλία και την επόμενη μέρα να επισκεφτείς τη θάλασσα; Kidding! Αλλά, πέρα από το αστείο της υπόθεσης, το Jaws ανήκει στα classics που πρέπει να δεις.



My Girl (1991)

Η ταινία κυκλοφόρησε τη χρονιά που γεννήθηκα, την είδα μερικά χρόνια μετά και πλέον τη βλέπω ως μία από εκείνες τις παραγωγές που έχουν σημαδέψει τη ζωή μου. Εκείνη η αθώα αγάπη μεταξύ δύο παιδιών και ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάθε πράγμα της καθημερινότας, από το πιο απλό μέχρι τον θάνατο.



Ταινίες 2021: Τα 10 καλύτερα τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα

Pulp Fiction (1994)

Μακράν μία από τις καλύτερες ταινίες του Tarantino που ταξιδεύει στην επιστημονική φαντασία στα καλύτερά της. Αυτό που, όμως, θα ξεχωρίσεις είναι οι καταπληκτικές στιχομυθίες μεταξύ των χαρακτήρων.



Come True (2020)

Πρόσφατο entry στη λίστα των ταινιών, το Come True ουσιαστικά παρουσιάζει ένα πείραμα ύπνου για το οποίο επικρατεί άκρα μυστικότητα. Φουλ ατμοσφαιρικό sci-fi και θρίλερ με την κλασική έννοια του όρου aka ετοιμάσου για αγωνία και «πιάσιμο» ψυχής.



Καλό καλοκαίρι είπαμε;

Α! Θα χρειαστείς 2-3 πραγματάκια για να περάσεις ακόμα καλύτερα. Τσεκ την gallery: