Μια ζακετούλα δεν φτάνει! Tips and Tricks για να γλιτώσεις από το κρύο στο πλοίο!

Τσακιρίδου Χριστίνα
Μια ζακετούλα δεν φτάνει! Tips and Tricks για να γλιτώσεις από το κρύο στο πλοίο!

Μόλις βρέθηκε η λύση στο αιώνιο πρόβλημα των καλοκαιρινών διακοπών.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι όλες και όλοι συνηθίζουμε να ταξιδεύουμε περισσότερο με καράβι για να επισκεφθούμε τα αγαπημένα μας νησιά. Ένα σακ βουαγιάζ, καλή διάθεση, παρέα και ένα μαγιό αρκούν για περάσεις όμορφα, να χαλαρώσεις και να «γεμίσεις τις μπαταρίες σου» έστω και για ένα ΣΚ.

Από την...Aνταρκτική με αγάπη

Δυστυχώς όμως αρκετές φορές σου «κόβεται» το γέλιο μόλις επιβιβαστείς στο πλοίο που θα σε μεταφέρει στον προορισμό σου. Γιατί άραγε; Mα φυσικά λόγω του υπερβολικού air condition που συνήθως υπάρχει στους κλειστούς χώρους. Μιλάμε για το απόλυτο ψύχος, το οποίο διαπερνά οποιαδήποτε ζακέτα και παγώνει κάθε κύτταρό μας. Το αποτέλεσμα είναι να ψάχνουμε ό,τι ρούχο υπάρχει για να το ρίξουμε πάνω μας ή στην χειρότερη περίπτωση να βγούμε από το πλοίο με ψύξη.

via GIPHY

Γιατί βάζουν τέρμα το air condition

Φυσικά και υπάρχει εξήγηση πίσω από τον έντονο κλιματισμό στα πλοία της γραμμής και θα σου την δώσω ευθύς αμέσως. Ο συνωστισμός εκατοντάδων ατόμων σε κλειστούς χώρους χωρίς επαρκή ανανέωση του αέρα αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο με σταγονίδια μέσω του αναπνευστικού συστήματος. Επομένως, ο επαρκής αερισμός και η ανανέωση του αέρα των εσωτερικών χώρων με φρέσκο αέρα αποτελεί απαραίτητο μέτρο για την εξασφάλιση των συνθηκών υγιεινής στο εσωτερικό των πλοίων. Τέλος, το air condition συμβάλλει στην απορρόφηση των οσμών και όλες κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό την καλοκαιρινή περίοδο.

via GIPHY

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το κρύωμα

1) Πες ναι στα ζεστά ροφήματα.

2) Πάρε μαζί σου μια κουβερτούλα και μακριές κάλτσες.

3) Επέλεξε μακρύ παντελόνι και όχι κοντό σορτσάκι για τις ώρες του ταξιδιού. Ιδανικά και κλειστά, αθλητικά παπούτσια.

4) Φόρεσε ένα αντιανεμικό μπουφάν.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com



Φεύγεις ΣΚ σε νησί; Κάνε κλικ εδώ για να δεις όλα τα ρούχα που πρέπει να πάρεις μαζί σου.