Σύρος: Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων που μου έκλεψε την καρδιά (photos)

Τσακιρίδου Χριστίνα
Σύρος: Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων που μου έκλεψε την καρδιά (photos)

Το νησί που απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και αξίζει να επισκεφθείς.

Πριν ξεκινήσω να σου αποκαλύπτω τα πάντα για αυτό το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων θα σου πω ότι το επισκέφθηκα για πρώτη φορά πέρυσι και ειλικρινά μετάνιωσα που δεν το είχα κάνει νωρίτερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λένε όμως και συμφωνώ απόλυτα. Η Σύρος απέχει μόνο 2 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά με το γρήγορο καράβι της γραμμής ενώ 4 με το αργό.

Υπάρχει βέβαια και πτήση από την Αθήνα για το αεροδρόμιο Σύρου ωστόσο τα δρομολόγια δεν είναι πολύ συχνά. Το νησί μετρά 21.507 μόνιμους κατοίκους και είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο όμορφους, κοντινούς προορισμούς που μπορείς να επιλέξεις για weekend ή τις διακοπές σου. Οι διαδρομές είναι γενικά μικρές σε απόσταση ωστόσο το αυτοκίνητο ή ένα μηχανάκι θα σε διευκολύνουν ακόμη περισσότερο στις μετακινήσεις σου.

Μόνη στην Αθήνα και έχεις φρικάρει; Τι να κάνεις για να μην σε πάρει από κάτω

Η Ερμούπολη

theatroapolwn

Το εμβληματικό θέατρο Απόλλων.

Η Ερμούπολη είναι το κέντρο του νησιού. Διαθέτει πολλά μαγαζιά, bars, εστιατόρια και είναι ιδιαίτερα γραφική. Το περίφημο Δημαρχείο Ερμούπολης δεσπόζει στην κεντρική πλατεία και αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα spots για φωτογραφίες. Περπατώντας στα στενά της Ερμούπολης θα συναντήσεις το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (μπορείς να μπεις κανονικά εντός του κτηρίου), που αποτελεί έμβλημα της Ερμούπολης και συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της. Η πόλη, δημιούργημα των προσφύγων στις αρχές του 19ου αιώνα, αποτέλεσε ένα κοινωνικό, οικονομικό και αρχιτεκτονικό θαύμα για τα δεδομένα εκείνης της εποχής.

syros3

Κέρκυρα: Το «στολίδι» του Ιονίου που αγάπησα και σου προτείνω να επισκεφθείς

Άγιος Νικόλαος

agiosnikolaos

Η Σύρος έχει αμέτρητες εκκλησίες, όλες με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στην Ερμούπολη και είναι από τα πρώτα πράγματα που θα αντικρίσεις πλησιάζοντας με το καράβι προς το λιμάνι. Κάτω ακριβώς από τον Άγιο Νικόλαο μπορείς να κάνεις στάση για να απολαύσεις τις βουτιές σου στα καθαρά, καταγάλανα νερά.

https://www.instagram.com/p/CRwFi2ZtYWK

Άνω Σύρος

anwsyros

Ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δεις πριν φύγεις από το νησί είναι η Άνω Σύρος. Απέχει 3-4 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Ερμούπολη και η θέα της θα σε ανταμείψει. Στα γραφικά στενά θα βρεις ταβερνάκια, μαγαζιά και bars στα οποία μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου και δεν θυμίζουν σε τίποτα ό,τι έχεις δει στο κέντρο του νησιού.

Οι παραλίες του νησιού

komitoparalia

Η αγαπημένη μου παραλία, το Κόμητο.

Το νησί διαθέτει πολύ καθαρά νερά και παραλίες για κάθε γούστο (ελεύθερες και οργανωμένες). Εγώ σου προτείνω να επισκεφθείς το Κόμητο και τις Αγκαθωπές, μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Ερμούπολη. Αν είσαι λάτρης των water sports στο Κόμητο έχεις την ευκαιρία να κάνεις surf, water ski και πολλές ακόμη fun δραστηριότητες.

agkathwpes

Παραλία Αγκαθωπές

Διαμονή, φαγητό και διασκέδαση

cantinaestiatorio

Η Σύρος είναι ένα αρκετά οικονομικό νησί, με τις τιμές στο φαγητό και τα ποτά να είναι αρκετά προσιτές. Υπάρχει πληθώρα επιλογών σε φαγητό και διασκέδαση οπότε σίγουρα θα βρεις κάτι για τα γούστα σου. Το νησί δεν διαθέτει υπερβολικά πολλά καταλύμματα γι' αυτό όσο πιο έγκαιρα κάνεις την κράτησή σου, τόσο το καλύτερο.

Πηγή κεντρικής: @syroszen

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις τα πιο αγαπημένα clicks που εξασφάλισα για εσένα από την κάμερα του κινητού μου.