Δεν είναι photoshop -Είναι ένα μικροφύκι που κάνει το νερό να φαίνεται σαν τσιχλόφουσκα (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Δεν είναι photoshop -Είναι ένα μικροφύκι που κάνει το νερό να φαίνεται σαν τσιχλόφουσκα (photos)

Το φυσικό φαινόμενο στην περιοχή Camargue της Γαλλίας που όταν το βλέπεις δεν πιστεύεις πως είναι αληθινό!

Κοιτάζοντας αυτή την υπέροχη φωτογραφία δεν μπορεί να πάει ο νους σου ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή! Κι όμως, αυτή η θάλασσα που θαρρείς πως είναι γεμάτη από τσιχλόφουσκες, είναι πραγματική και μάλιστα χωρίς καν να έχει γίνει επεξεργασία από τον φωτογράφο.

Θα την βρεις στην περιοχή Camargue της Γαλλίας και θα σε μαγέψει με την σπάνια φυσική ομορφιά της. Ο φωτογράφος Paolo Pettigiani είναι γνωστός για τις εξαιρετικές εικόνες του, αλλά στη νέα του σειρά φωτογραφιών που έχει ονομάσει Dunaliella salina, δε χρειάστηκε ιδιαίτερους φακούς για να εγχύσει το ροζ.

Η απόχρωση των φυσαλίδων που αναδύονται από το νερό είναι φυσική.

Αναζητάς απίθανες εικόνες; Δες τις πυραμίδες της Γκίζας από ψηλά

Τι είναι το Dunaliella salina

Το Dunaliella salina, είναι ένας τύπος αλογόφιλου πράσινου μικροφυκιού που συναντάται ιδιαίτερα σε μέρη με θαλασσινό αλάτι. Γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί μεγάλη ποσότητα καροτενοειδών, χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής. Για να επιβιώσουν, αυτοί οι οργανισμοί έχουν υψηλές συγκεντρώσεις β-καροτίνης για προστασία από το έντονο φως και υψηλές συγκεντρώσεις γλυκερόλης για προστασία από την οσμωτική πίεση.



Οι φωτογραφίες μαγεύουν

Αυτό το φύκι και η φωτεινή ροζ απόχρωσή του επέτρεψε στον Pettigiani να δημιουργήσει αυτές τις άκρως σουρεαλιστικές εικόνες, χωρίς καν να χρησιμοποιήσει φίλτρα ή να πειράξει το saturation στα χρώματα. Ο Ιταλός φωτογράφος χρησιμοποίησε την έντονη αντίθεση μεταξύ του ροζ νερού, των πράσινων φυκιών και του μπλε ουρανού για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σύνολο εικόνων.

Μια unique πράσινη στέγη δημιουργήθηκε για να ταιριάζει με τα δάση της Ελβετίας

«Το Dunaliella salina είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς ένα φυσικό περιβάλλον μπορεί να εμπνεύσει τη δημιουργικότητά μου: η γεωμετρία και ο μινιμαλισμός των γραμμών που δημιουργούνται από το νερό και την άμμο, σε συνδυασμό με τα φυσικά στοιχεία των φυκιών», λέει ο φωτογράφος στο The Modern Met.

Δες τις φωτογραφίες που πραγματικά αποτελούν έργα τέχνης μόνο και μόνο γιατί απαθανάτισαν την πραγματικότητα!

Πηγή φωτογραφιών: Paolo Pettigiani