Μπράβο Μαρία! Η Σάκκαρη είναι η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φτάνει στις 4 του US Open

Μαρία Ροδίτη
Μπράβο Μαρία! Η Σάκκαρη είναι η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φτάνει στις 4 του US Open

Καταιγιστική η Μαρία Σάκκαρη στον αγώνα της με την Καρολίνα Πλίσκοβα!

Ιστορία έγραψε η Μαρία Σάκκαρη στον αγώνα της με την Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Ελληνίδα τενίστρια απέκλεισε με 2-0 (6-4, 6-4) το Νο4 του κόσμου, την Πλίσκοβα, με αποτέλεσμα να προκριθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά του US Open και να ετοιμάζεται τώρα να παίξει με τη 18χρονη Βρετανίδα, Emma Raducanu.

Μαρία Σάκκαρη: Τα γενέθλια, το εθνόσημο στη φανέλα και η μάχη για την πρόκριση

Για πρώτη φορά πρόκριση στις 4 του US Open

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν καταιγιστική στο παιχνίδι της με την Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Ελληνίδα τενίστρια, με την εντυπωσιακή πρόκρισή της, εξασφάλισε την άνοδό της στο No13 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και μια θέση στα ημιτελικά του US Open.

Η 26χρονη κατάφερε με 22 συνεχόμενους κερδισμένους πόντους στο σερβίς να περάσει το εμπόδιο της Πλίσκοβα και να κατακτήσει μια θέση στα ημιτελικά του US Open, όπου και θα αναμετρηθεί με τη 18χρονη, Emma Raducanu.

Αν η Μαρία Σάκκαρη προκριθεί σε αυτόν τον αγώνα, κόντρα στην Emma Raducanu, θα πραγματοποιήσει την πρώτη είσοδό της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης και αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα περάσει 14 θέσεις και θα φτάσει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης!



Η αφιέρωση της νίκης της στην Ελλάδα

Η Μαρία Σάκκαρη αφιέρωσε την πρόκρισή της στην Ελλάδα. Η 26χρονη δήλωσε πως βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της και πιστεύει στις δυνατότητές της και σε μια καλύτερη πορεία από το Roland Garros.

«Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα… Aφιερώνω αυτήν τη νίκη στην Ελλάδα, επειδή υποφέραμε πολύ τον προηγούμενο μήνα με τις πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους και χαρούμενους, ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, γιατί ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου», δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της, και συμπλήρωσε:

«Σέρβιρα πολύ καλά, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κέρδισα 22 πόντους στη σειρά. Εντυπωσιάστηκα ακόμη και εγώ. Διαχειρίστηκα καλά την πίεση και τις προσδοκίες, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Ήταν δύσκολο να το κλείσω, αλλά νομίζω τα πήγα αρκετά καλά. Είμαι στην καλύτερη ηλικία της καριέρας μου. Νιώθω πιο ώριμη από ποτέ. Ο κάθε παίκτης κάνει breakthrough σε διαφορετική ηλικία. Τώρα είναι πιθανότατα η ώρα μου, στα 26 μου. Δεν ήμουν τόσο καλή junior, δεν ήμουν αστέρι όταν ήμουν 18-19, χρειάστηκε να δουλέψω πολύ και να θυσιάσω πολλά από τη ζωή μου, αλλά τώρα με αποζημιώνει αυτό και στην ηλικία των 26 μπορώ να πετυχαίνω αυτά τα αποτελέσματα».

Μαρία, καλή επιτυχία στον αγώνα που έρχεται!

Δες στην gallery τις πιο δυνατές στιγμές της Μαρίας στο court του αγώνα της ενάντια στην Πλίσκοβα!