Η γυναίκα που κεντά αποξηραμένα λουλούδια επάνω σε τούλι- Μοιάζουν με πίνακα (photos)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η γυναίκα που κεντά αποξηραμένα λουλούδια επάνω σε τούλι- Μοιάζουν με πίνακα (photos)

Ένας κήπος με λουλούδια που μοιάζουν να ξεπήδησαν από λιβάδι! 

Όταν σου προσφέρουν ένα υπέροχο μπουκέτο από φρέσκα λουλούδια είναι υπέροχο αλλά -τι κρίμα!- διαρκούν για λίγο! Ίσως πολλές φορές θέλεις να υπάρχει κάτι που να τα κρατά φρέσκα και εντυπωσιακά για πάντα!

Αυτή τη μοναδική ομορφιά θέλησε να αποτυπώσει και να «φυλάξει» η Olga Prinku γι' αυτό και ξεκίνησε να δημιουργεί έναν ιδιαίτερο τύπο διακόσμησης λουλουδιών που δεν απαιτεί νερό ή βάζο.

Τα πορτρέτα νεαρών γυναικών που ολοκληρώνονται μόνο ...από τη φύση


https://www.instagram.com/p/CR_XwiRiWKq

Η καλλιτέχνης με έδρα το Βόρειο Γιορκσάιρ χρησιμοποιεί πραγματικά αποξηραμένα άνθη ως μέσο για τη πολύχρωμη τέχνη της στο κέντημα επάνω σε λεπτό τούλι. «Η ιδέα για κέντημα με λουλούδια σε τούλι προέκυψε από το χόμπι μου για την κατασκευή στεφάνων», λέει ο Prinku στο My Modern Met. «Μια μέρα έφτιαξα ένα στεφάνι χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο κήπου - το είδος που χρησιμοποιείτε για να βγάζετε πέτρες από το χώμα - ως πλαίσιο για να κρατήσει την πρασινάδα στη θέση του και μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να εφαρμόσω την ίδια βασική ιδέα για να πειραματιστώ με το τούλινο ύφασμα και τα λουλούδια», εκμυστηρεύθηκε η Prinku.

Η καλλιτέχνης που δημιουργεί υπέροχα μπισκότα, εμπνευσμένα από ρούχα και αξεσουάρ

Post from olgaprinku 3pjzj7

Η καλλιτέχνης έχει χρησιμοποιήσει αυτή τη λεπτή τεχνική για να δημιουργήσει κομμάτια που έχουν το μέγεθος της παλάμης της και άλλα που είναι μεγαλύτερα ακόμη και από το άνοιγμα των χεριών της.

Κάθε στεφάνι διαθέτει ένα εντελώς μοναδικό σχέδιο ωστόσο, η Prinku λέει ότι δεν ξεκινά την τέχνη της έχοντας μια σαφή ιδέα στο μυαλό της. «Αντ 'αυτού, θα επιλέξω τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω - ένα συνδυασμό λουλουδιών, χόρτων, μούρων, φύλλων και σπόρων - βασισμένα σε μια παλέτα χρωμάτων, που μπορεί να είναι συμπληρωματικά ή αντίθετα χρώματα ή εμπνευσμένα από τις εποχές», συνεχίζει.



Κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κεντητική τέχνη της βρίσκονται στον κήπο της. «Από τότε που άρχισα να κοιτάζω τα φυτά γύρω μου με σκοπό να δημιουργήσω αυτά τα στεφάνια, έχω συνειδητοποιήσει πολύ περισσότερο την περίπλοκη ομορφιά της φύσης, πράγματα και λεπτομέρειες που βρίσκονται σε διάφορες πτυχές της, κάτι που σε άλλη περίπτωση θα είχα παραβλέψει», εξηγεί η Prinku.

Δες τα υπέροχα έργα της μου νομίζεις πως μοσχοβολούν ακόμη και από τις φωτογραφίες...